MUZ HASTALARINA ÖZEL BİR TAT




Merhaba..
Değişik bir tatlıyla daha karşınızdayım. Çoğumuzun belki de ilk kez adını duyacağı bir tatlı bu: KAKOLU MUZLU KREP RULO

Tarifimize geçmeden önce size biraz muzun sağlığa olan yararları konusunda bilgi vermek istiyorum:

Muz severek tüketilen ve hemen hemen herkesin vazgeçilmez olan bir meyvesidir. Muzun faydaları çok olması sebebiyle hemen hemen herkes tarafından çokça tercih edilir. Besleyici özelliği olması, doyuruculuğu, hem kek pasta yapımında kullanılması hem de meyve salatalarına koyulması gibi özellikleriyle meyveler içerisinde aranan özelliğe sahiptir.

Muz, zengin potasyum içeriği ile kan basıncını düşürmeye yardımcı olur. Sindirimi düzenlemesi ve kabızlığa iyi gelmesi de faydaları arasındadır. Soğuk kış günlerinde soğuk algınlığı, grip, nezle ve enfeksiyonlara karşı vücudu korur. İştahsızlığa iyi gelir, iştah açar. Hücrelerin ömrünü uzatır, yaşlanmayı ve vücudun erken kırışmasını önler. Saçların güçlenmesine yardımcı olur, saç kırılmasını önlemesi de muz faydaları arasındadır. Vücudun su dengesini düzenler. Sigara bırakmış veya sigarayı bırakmaya çalışan kişiler de mutlaka tüketmelidir. Ayrıca böcek ısırıklarına karşı ısırılan yere muz kabuğu sürerek şişliğin azalmasına yardımcı olabilirsiniz. Anemi yani kansızlığa fayda sağlar. Diyabet yani şeker hastalığına iyi gelir. Kan şekerini düzenler. Kemik erimesi, osteoporoza fayda sağlar. Kalsiyum emilimini arttırarak kemikleri güçlendirir. Göz sağlığını korur. Kalp krizi ve felç geçirme riskini azaltır. Öğrenmeyi kolaylaştırır. Zekayı açar, sınavlardan önce bir adet muz yemek sınavda başarılı olmanıza yardım eder. Vücut ısısını düşürmeye yardım eder, ferahlık ve serinlik verir.



Her gün bir yada iki tane tüketerek kas ağrıları ve kas hastalıklarından kurtulabilirsiniz. Kalp kaslarını güçlendirir. Yapılan bir araştırmaya sonucunda günde sadece bir muz yemek çocukların astım hastalığına yakalanma riskini azalttığı ortaya çıkmıştır. Düzenli olarak muz tüketmek lösemi yani kan kanserine yakalanma oranını düşürür. İyi bir C vitamini kaynağı olan bu şifalı meyve, kansere sebep olan serbest radikallerin oluşumu engeller. Muz ile birlikte portakal ve portakal suyu tüketilmesi de kan kanseri oluşma riskini azaltır. Sinir sistemini rahatlatır. Stres, yorgunluk, uykusuzluk için tam bir ilaçtır. Depresyona iyi gelir. Ruh halinizin iyileşmesine etki ederek stresi giderir.

Haydi tarifine geçelim..



Malzemeler:

2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1. 5 su bardağı un
1 paket vanilya
2 yumurta

Arasına sürmek için;
Krem çikolata (sarelle vs)
Muz



Yapılışı: 

İlk olarak yumurta ve şekeri çırpıyoruz ardından süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edelim. Un kakao ve vanilyayı ekleyerek akışkan bir hamur elde edelim teflon tavamıza hafifçe sıvı yağ sürelim ve altını açalım biraz ısıtalım bir kepçe kadar hamurumuz dan ısıtılmış tavaya yayarak dökelim arkalı önlü pişirelim kreplerimizi. Piştikten sonra krem. Çikolatayı sürüp arasına muz koyup 2 parmak kalınlığında keselim. Muzlu rulolarımız hazır. Krep piştikten sonra krem çikolataya hemen sürelim ki hem kurumaz kreplerimiz hemde eriyerek sürülmesi kolay olur.


Yorumlar

Popüler Yayınlar