BALKANLARIN BEZESİ: CELUVKİ



Merhaba..

Çok güzel bir Balkan tatlısıyla karşınızdayım. Benzerlerine bizim pastanelerimizde ve hatta fırınlarımızda da artık sıkça karşılaştığımız ve kolayca bulabileceğimiz güzel bir tatlı bu. Adı: CELUVKİ. 

Bu enfes Balkan lezzetinin bizdeki kardeşinin adı bezedir hemen hatırlatayım.Söyleyecek çok da fazla bir söz yok bu tatlı hakkında. Son olarak, çok lezzetli olduğunu ve ağızda hemen eridiğini söyleyerek tarife geçmek istiyorum.



Malzemeler:

4 Adet Yumurtanın Akı
1 Su Bardağı Toz
Şeker
1/2 Tatlı Kaşığı
Vanilya
Çırpılmış Krema

Süslemek için:
Meyve



Yapılışı:

Yumurta aklarını mikserin yüksek devrinde kar haline gelene dek iyice çırpın.İçine şekerin yarısını ilave edip,mikserle tekrar çırpın.Şekerin geri kalanını bu karışıma ilave edin.Vanilya ve sirkeyi ekleyip,tekrar karıştırın.

Tepsiyi fırından çıkarın.Üzerine bir tabaka yağlı kağıt yayın.Yağlı kağıdın ortasına kalemle 18 cm çapında bir çember çizin.Hazırladığınız yumurta akı karışımını kağıdın üzerine çemberden taşırmamaya dikkat ederek yayın.Sonra fırına koyun.Mikrodalga fırının yüksek derecesinde 2 dakika pişirin.

Fırının kapağını açın.10 dakika içinde bırakın.

Bu sürenin sonunda dikkatlice fırından çıkarın.Soğuyana dek bekleyin.Dikkatlice yağlı kağıdı alıp,bir tabağa koyun.Üzerine çırpılmış kremayı ekledikten sonra çilek,kivi,muz gibi mevsim meyveleri ile süsleyip,servis yapın.


Yorumlar

Popüler Yayınlar