BU KEK ÇOK SAĞLIKLI




Merhaba..
Tatlı Düşler sizlere en lezzetli tatlıların tariflerini sunmaya devam ediyor. Tabii ki lezzetin yanısıra, sizler için en sağlıklı ürünleri derlemeye çalışıyoruz. İşte bu tarifimizde sunacağımız ürün de böyle. Adı ANGEL FOOD CAKE. Bu lezzetli kekimiz halk arasında ise 'Kolesterolsüz Yağsız Beyaz Kek' olarak biliniyor.

Tarifimize geçmeden önce size biraz Kolesterol hakkında bilgi vermek istiyorum:

Kolesterol, bir lipid, yani bir yağ türüdür. Hayvansal kaynaklı besinlerde ve tüm hücrelerde bulunan mum yapısında yağ benzeri maddelerdir.

Yüksek kolesterol ise LDL’nin yani kötü kolesterolün kanda birikmesidir. Kanda toplam kolesterol ve kötü kolesterolün yüksek olması, HDL (iyi) kolesterolün düşük olması, kişi için risk faktörüdür.



Kanda aşırı miktarda bulunan kolesterol yavaş yavaş damar duvarında birikir ve kalp krizi, felç, damar tıkanması, böbrek yetmezliği gibi hastalıkların oluşum riski artırır.

Yüksek kolesterol (LDL – kötü kolesterol) sorunu günümüzün en önemli sağlık sorunlarından birisi olarak tanımlanmaktadır ve özellikle kalp damar hastalıkları için önemli bir risk faktörü olarak gösterilmektedir.

Şimdi geçelim tarifimize:


Malzemeler:

 1+1/2 pudra şekeri
 1 su bardağı kek unu
 1+1/2 su bardağı yumurta akı (yaklaşık 12 adet)
 1+1/2 çay kaşığı tartar kremi (artarlarda bulunabilir beyaz bir toz)
 1 su bardağı tozşeker
 1/2 çay kaşığı tuz
 1 paket vanilya
 3/4 su bardağı hindistan cevizi

 Üstüne serpmek için 
1/2 su bardağı kavrulmuş hindistan cevizi



Yapılışı:
Unu,vanilyayı ve pudra şekerini bir kaba birlikte eleyin. Mikserle çok temiz ve geniş, tercihen metal veya cam bir kapta yumurta aklarını ve tartar kremini yüksek hızda katılaşana kadar çırpın.

Yine yüksek hızda her seferinde 2 yemek kaşığı koyarak tozşekerinizi ekleyip çırpmaya devam edin. (son iki kaşık tozşekeri ayırın). Koyu ve parlak olana kadar çırpmaya devam edin.

Ardından son kalan şekeri ve tuzu ilave edip hafifçe karıştırın. Varsa 1/4’lük ölçü kabınızı veya ufak çay bardağı kadar unu herseferinde ekleyerek bir spatula ile yumurta akına hafif hareketlerle, havasını indirmeden karıştırın.

Aynı şekilde hindistan cevizinide iki seferde ekleyip karıştırın. Yağlanmamış angel food cake kalıbına (yada tercihen düz kenarlı kek kalıbına) boşaltıp üstünü düzleyin. Önceden ısıtılmış 160C (350F) dereceli fırında üstüne bastırdığınızda sünger gibi çöküp kalkana kadar, yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

 Fırından alır almaz ters çevrilmiş bir huninin üstüne veya şekildeki gibi bir kaseye kek kalıbını ters çevirip soğumaya bırakın.

Kreması için 7 dakikalık kremayı yarım ölçü yapabilir veya istediğiniz bir sosu kullanabilirsiniz. Keki bir bıçak yardımıyla çıkarıp kremayı sürün. Kavrulmuş hindistan cevizini serpin.


Yorumlar

Popüler Yayınlar