GAZİANTEP MUTFAĞINDAN HARİKA BİR KURABİYE




Merhaba.
Bu tarifimizde size zengin mutfağı ile yemek kültürü denilince ülkemizin önde gelen illerinden birinden, Gaziantep'ten harika bir kurabiye tarifi yapacağız: GAZİANTEP KURABİYESİ..

Eskiden sadece Ramazan’da yapılan ve dükkanlarda da sadece bu kutsal ayda satılan kurabiyeyi, artık her zaman baklavacılarda bulmak mümkün. Evlerde de yapılabilen Antep kurabiyesini Ramazan Bayramı’nda ikram etmek süregelen bir adet Gaziantep'te.

Bu harika kurabiye, eğer kuralına uygun yapılmışsa, ağızda dağılıp o mükemmel lezzetini ve kokusunu hücrelerinize kadar yayıyor. Hele üzerine bol fıstık dökülmüşse tadına doyum olmuyor.

Gelelim tarifine...



Malzemeleri:

5-6 kişilik Kış ve Bahar ayları
1 kg kurabiyelik un
(600 g un, 400 g ince irmik karışımı)
450 g sadeyağ
450 g şeker
1 avuç Antep fıstığı (süslemek için)



Yapılışı:

Şeker ve yağı bir kapta beyazlaşıncaya kadar çırparak karıştırın.Karışımın üstüne un ve irmik karışımını azar azar ilâve ederek en az yarım saat yoğurun.Yoğurma sonunda hamur şekil alabilen bir kıvama gelmelidir.

Kurabiye hamurundan cevizden biraz büyük parçalar alın, tezgâh üzerinde yuvarlayıp ay şekli verin ve uçlarını birleştirin.Birleşen uçların üstüne birer tane fıstık koyup fırın tepsisine dizin.

Tepsiye dizilmiş kurabiyeleri önceden 100 derece ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirin.
Kurabiyelerin pembeleşmemesine ve beyaz renkli kalmasına çok dikkat edin.


Yorumlar

  1. iyi de beyaz olanın tarifini vermişssiniz.antep fıstıklı olan yeşilin tarifi nerede

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar