ALMANLAR'DAN ÇOK FARKLI BİR KURABİYE




Merhaba..
Tatlı Düşler size hem Türkiye'yi hem de dünyayı gezdirmeye devam ediyor. Elimizden geldiğince size ülkelerin meşhur ve sevilen tatlılarını anlatmaya, tarif etmeye çalışıyoruz. Bu bağlamda bu kez Avrupa'nın kuzeybatısına, Almanya'ya uzanacağız ve ülkede çok sevilen bir kurabiyeyi tarif edeceğiz. Kurabiyemizin adı: PFEFFERNÜSSE

Pfeffernüsse, alışılagelmişin dışında bir kurabiye. Mis gibi tereyağı ve baharat kokusuyla "Ben farklıyım" diyor adeta. Ama tadı unutulmaz…

Eğer baharat, bal pekmez ve tereyağı tadını tek bir lezzette tatmak isterseniz, Pfeffernüsse tam size göre aslında. Bir de şunu söylemek istiyoruz. Deneyenler diyor ki; "Bu kurabiye sütlü kahve- kahve ve çaya çok yakışıyor."



Malzemeler:
½ su bardağı badem unu
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tarçın
½ çay kaşığı karbonat
½ çay kaşığı kabartma tozu
½ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı toz muskat
½ çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı yenibahar, karanfil tozu ve kakule tozu karışımı
½ çay kaşığı kırmızı ve karabiber tozu (iri çekilmiş)
120 gr tereyağı
1 portakal kabuğu rendesi
1 limon kabuğu rendesi
¾ su bardağı kahverengi şeker
¼ su bardağı pekmez
1 yumurta
¾ su bardağı bal
2 çorba kaşığı portakal kabuğu şekerlemesi(yerine turunç reçelini incecik kıydım)
2 çorba kaşığı limon kabuğu şekerlemesi
Pudra şekeri(üzerine)



Yapılışı:

Badem unu, un, tarçın, zencefil, karbonat, kabartma tozu, tuz, muskat tozu,  diğer baharatlar ve kara- kırmızıbiber tozları bir araya getirilir. Bu karışıma karbaonatı en son ilave edilir.

Mikserle, orta seviyede yumuşak tereyağı ve limon- portakal kabukları karıştırılır, krema haline getirilir. Kahverengi şeker ve pekmez ilave edilip karıştırılır. Yumurta ve bal ilave edilip karıştırılır.
Elde edilen sıvı karışıma unlu karışım biraz biraz ilave edilerek yoğrulur. Çok katı olmayan bir hamur elde edilir. Çok fazla yoğurmaya gerek yok.

175 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir. İlk sıcağı çıktıktan sonra pudra şekerine bulanır. Hava almayan bir kutuda saklanır.

Afiyet olsun.


Yorumlar

Popüler Yayınlar