PİŞİRİLEREK YAPILAN KİRAZ KURABİYE



Dün size bahsetmiştik. Yarın size bu kurabiyenin farklı bir versiyonunu tarif edeceğiz diye. İşte bu yazımızdaki tarifimiz kiraz kurabiyenin pişirilerek yapılan türüyle ilgili.

Pişirilmeden yapılan tarifinin yanında zor gibi dursa da mis kokulu, çıtır çıtır kurabiyelerinizi hazırlamanız on dakikanızı alacak

Malzemeler
• 70 gram oda ısısında tereyağı
• 2 yemek kaşığı pudra şekeri
• 1 yemek kaşığı nişasta
• İstediğimiz rengi elde edene kadar kırmızı gıda boyası (ya da 1 yemek kaşığı kakao )
• Aldığı kadar un (ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıyoruz )
İçi için:
• 1 su bardağı fındık içi
Dışı için:
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 kase kiraz sapı

Kiraz Kurabiye Tarifi Yapılışı
Hamurumuzu yoğuruyoruz ve biraz dinlendiriyoruz. Sonra misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz ve ortasını açarak fındık koyup kapatıyoruz ve tekrar yuvarlıyoruz. Toz şekere buluyoruz bir adet kiraz sapı takıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. 170 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.


Yorumlar

Popüler Yayınlar