GÜNEY AMERİKA'DAN LEZZETLİ BİR KURABİYE


                           

Gidip görenlerin, yemeklerin tadına bakanların söylediğine göre; Güney Amerika ülkelerinin mutfaklarıyla bizim Anadolu mutfağı bir çok yönden benzerlik gösteriyor.

Biz de bu zengin mutfaktan güzel bir kurabiye tarifi derledik sizler için. Ama önce gelin biraz Güney Amerika mutfağını tanıyalım.

                             

Bir çoğumuzun bildiği gibi;  Güney Amerika yerlilerini özel bir yere koyarsak, bugün kıtada bulunan ülkeleri kuran insanların kökeni,  Portekiz ve İspanya’ya yani Akdeniz’e dayanır. Belki bu yüzdendir ki; Güney Amerika’daki Brezilya, Arjantin, Peru, Şili, Uruguay, Paraguay, Kolombiya, Ekvador,  Bolivya, Venezuela, Guyana, Surinam gibi ülkelerin çoğunda, mutfak kültürü ülkemizin mutfak kültürü ile kısmen benzeşmektedir.

İşte bu yazımızda sizlere, görüntüsü olmasa da tadı ve içeriği bizim un kurabiyesine benzer bir kurabiye hakkında bilgi vermek istiyoruz sizlere: Brezilya'nın mısır nişastalı kurabiyesi

Mısır nişastalı kurabiye, Brezilya mutfağının ve özellikle çay saatlerinin vazgeçilmez alışkanlıklarından biridir.

                             


Malzemeler:  

* 2 su bardağı mısır nişastası,
* 1 su bardağı şeker,
*1 çırpılmış yumurta,
*1/2 çay kaşığı tuz,
*100 gram yumşak tereyağ”

Yapılışı:

Mısır nişastası, şeker ve tuzu bir kabın içinde karıştırın.  Yumşak tereyağını ve yumurtayı ekleyip ele yapışmayan bir hamur haline getirin.  Buzdolabında 30 dakika bekletin.  Çıktığında ceviz büyüklüğünden küçük parçalar alıp yuvarlayın. Fırın tepsisine dizip 170 derece fırında üstleri pembeleşene kadar pişirin. Çıkardıktan sonra servis yapın

                               biscoitos de amido de milho ile ilgili görsel sonucu

Yorumlar

Popüler Yayınlar