KUZENDEN BİR TARİF: HAŞHAŞLI REVANİ

                           
                           


Tekrar merhaba !

Bu kez bir değişiklik yapayım dedim. Bir tatlı tarif edeceğim. Ama bu tarif benden değil, sevgili kuzenim Sinem Nogay Kök'ten..

Kendisi çok yetenekli, çok marifetli, hamarat bir hanımefendi. Yaptığı yemekler ve tatlılar yiyenlere parmak ısırttırıyor. Bir yiyen bir daha tadını unutamıyor.

Tarife geçmeden önce size biraz Revani'den bahsetmek istiyorum. Kutsal bilgi kaynağımız Viki'ye göre Revani, Türk mutfağında önemli tatlılardan biridir. Osmanlı döneminde Ermenistan'ın ve Erivan'ın fethedilmesi şerefine Saray aşçılarının icat ettikleri ve Erivan zaferi sebebiyle "Revani" adı verdikleri bir tatlıdır. Revani'ye bazı yerlerde sünger tatlısı da denilmektedir. . Şerbetli bir tatlıdır.

                       
                             

Bu bilgiyi de verip kendimiz aydınlattıktan sonra tarife geçelim isterseniz..

Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
Yarım su bardağı haşhaş
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
Üzeri için;
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt

Yapılışı :
Şerbeti için bir tencereye şeker ve suyu alıp kaynatın. Şerbetiniz kaynarken kekinizi hazırlayın. Yumurta ve şekeri köpürtün. Diğer malzemeleri de ekleyip iyice çırpın. Yağladığınız fırın tepsisine döküp 170 derecede önceden ısıttığınız fırında pişirin.
Krem şantiyi de hazırlayıp dolapta soğumaya bırakın. Kekiniz piştikten sonra soğumaya bırakın. Yeterince soğuyunca şerbetini döküp krem şantiyle süsleyin. (isterseniz dondurma veya kaymak eşliğinde de servis yapabilirsiniz)

 Hazırlayan :Sinem Nogay Kök

                             

Yorumlar

Popüler Yayınlar