BÜTÜN ÇEKİCİLİĞİYLE: KİRAZ KURABİYE
Merhaba..Size bugün değişik bir lezzetin tarifini yapmak istiyorum. Farkındaysanız bu bir ilk oluyor. Yani ilk kez bir tarifle karşınızdayım. O halde tarifimiz de özel olsun: "Kiraz Kurabiye"
Kiraz kurabiye; uzaktan baktığınızda gerçek kiraz zannedeceğiniz oldukça değişik bir tat. Her ne kadar zor gibi gözükse de aslında çok basit bir yapımı var. En önemlisi de kiraz kurabiyenin pişirme derdi yok. Bu kadar gevezelik yeter. Hadi başlayalım..
Malzemeler:
2 paket pötibör bisküvi
2 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Yarım çay bardağı süt
1 çay bardağı vişne suyu
1-2 damla kırmızı gıda boyası
İçi için:
1 su bardağı fındık içi
Dışı için:
1 su bardağı toz şeker
1 kase kiraz sapı
Malzemeleri aldık. Yapmaya hazır mıyız? Öyleyse başlayalım:
Bisküviler robotta un haline gelinceye kadar öğütülür. Bal, pudra şekeri, vişne suyu ve gıda boyası bisküvilerle yoğrulur. Biraz yumuşatmak için süt ilave edilir. (yoğururken ne kadar süt olması gerektiğine siz karar vereceksiniz. ) Kiraz büyüklüğünde parçalar alınır. Ortasına fındık konularak yuvarlanır. Toz şekere bulanır ve kiraz çöpü takılır. Afiyet olsun.
Bu arada şimdiden hatırlatayım: Yarın bu kurabiyenin başka bir versiyonuyla karşınızda olacağız..
Bisküviler robotta un haline gelinceye kadar öğütülür. Bal, pudra şekeri, vişne suyu ve gıda boyası bisküvilerle yoğrulur. Biraz yumuşatmak için süt ilave edilir. (yoğururken ne kadar süt olması gerektiğine siz karar vereceksiniz. ) Kiraz büyüklüğünde parçalar alınır. Ortasına fındık konularak yuvarlanır. Toz şekere bulanır ve kiraz çöpü takılır. Afiyet olsun.
Bu arada şimdiden hatırlatayım: Yarın bu kurabiyenin başka bir versiyonuyla karşınızda olacağız..
Yorumlar
Yorum Gönder