KURABİYE İLE İLGİLİ AZ BİLİNEN GERÇEKLER

                            Kurabiye ile ilgili görsel sonucu

Kurabiye: Un, yağ, badem, fıstık vb. ile yapılan, şekerli küçük çörek anlamına gelir. Pastacılık sektöründe ürün yelpazesinin önemli kısmını oluşturur.

Yağ oranı oldukça yüksek olan kurabiyeler piştiğinde gevrek ve ağızda dağılan lezzetli ürünlere dönüşür. Kurabiyelerde nem oranının düşük olması nedeniyle raf ömürleri uzundur.

Kurabiye hamurlarında katı ve sıvı yağ birlikte kullanılabildiği gibi genellikle katı yağ tercih edilir.
Katı yağlar unla birlikte özel mikser yardımıyla çalıştırılıp diğer malzemeler sonradan
eklenerek homojen bir hamur haline getirilir.

                            

Kurabiyelerin bir kısmında kabartma tozu kullanılırken bir kısmında kullanılmaz. Özelliklerine göre yumurta, yoğurt ,süt, kurutulmuş meyveler, kremalar, pudingler, tatlı ve tuzlu soslar vb. kullanılarak farklı lezzet kıvam ve görünümde kurabiyeler hazırlanabilir.

Günümüzde pastacılık sektöründeki rekabet nedeniyle kişiye özel tasarım yapan, butik kurabiye çalışması yapan firmalar rağbet görmektedir. Özel günler için tasarlananşeker hamurlu, fotoğraflı, resimli kurabiyeler çocuklar için tercih edilen ürünler arasındadır. Ayrıca hediyelik hazırlanmış butik kurabiyeler de sipariş üzerine yapılmaktadır.

                          

Kurabiye Hazırlamada ve Pişirmede Dikkat Edilecek Noktalar
Un, pudra şekeri, kabartma tozu ve kakao hamur hazırlamadan önce elenmelidir. Yağın, un içinde homojen hale getirilmesi gerekir. İyi kalite yağ kullanılmalıdır. 

Hamur fazla yoğurulmamalıdır. Fazla yoğrulduğunda hamur sertleşir, istenilen şekilde kabarmaz ve pişen ürün gevrek olmaz. Hamurun dinlendirilmesine dikkat edilmelidir. 
 
                          

Çalışma sırasında ortamının serin olmasına dikkat edilmelidir. Kurabiye hamurları yağlı kağıt konmuş tepside aralıklı yerleştirilerek pişirilmelidir. 

Fırın ısısı ürüne göre ayarlanmalı ve önceden ısıtılmalıdır. Ürünler açık pembe veya beyaz renkte pişirilmeli ve piştikten sonra fırın ısısında bırakılmamalıdır.

                         

Yorumlar

Popüler Yayınlar