ÜZERİ NAR GİBİ KIZARMIŞ FIRINDA SÜTLAÇ




Merhaba !

Size bu tarifimizde severek yaptığımız ve tükettiğimiz bir tatlı tarifi yapmak istiyorum: FIRINDA SÜTLAÇ

Ama önce sütlaç hakkında bilgi verelim:

Türk mutfağında yer alan birçok sütlü tatlı içinde en yaygın yapılan ve tanınanı sütlaçtır. Başlıca malzemeleri pirinç, süt ve şekerdir. Kıvamı kişilerin zevkine göre değişse de genelde kabul gören ve beğenilen kıvam pirinç tanelerinin çok sert olmamak kaydıyla tek tek ağıza gelebilecek şekilde olmasıdır.


Batı ve Kuzey Avrupa ülkelerinin mutfağında bulunan sütlaç özellikle İskandinavya ülkelerinde tarçın sosu veya kavrulmuş badem şekerleme kronatları ile garnitür edilerek sadece yılbaşında servis edilmektedir.

Gelelim tarifimize



Malzemeler: 

1 lt süt
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı nisasta



Yapılışı:

İlk önce pirincelerimiz ile suyumuzu bir tencere alalım ve kısık ateşte pirinçler pişene kadar pilav gibi demleyelim.Sonra pirinçlerimizin üzerine sütümüzü,şekerimizi,vanilyamızui katip iyice karıştıralım.

Nişastamızı 1 çay bardağı süt ile ayrı bir kapta iyice çırpalım ve kaynayan sütlacımızın içine yavaş yavaş dökerek karıştıralım.

Sütlacımız bir taşım daha kaynadıktan sonra sütlacımızı fırın kaselerinin içine koyup fırına sürelim.

Fırın tepsisine sütlaç kaplarımızı dizip, tepsinin yarısına su koymayı unutmayın. Sütlacımızı üzeri kızarınca  çıkartıp soğumaya bırakalım. Soğuyunca da servis yapalım.


Yorumlar

Popüler Yayınlar