DENİZLİ'NİN MUHTEŞEM TATLISI: KALBURABASTI




Merhaba

Size Denizli ilimizde çok yapılan ve çok tüketilen bir hamur işi tatlının tarifini yapacağım:
Adı; MACUR HAMUR TATLISI ..Ya da çok bilinen adıyla: KALBURABASTI

Türkiye’nin hemen her şehrinde olduğu gibi Denizli ilinin de kendine has yöresel lezzetleri bulunmaktadır. Zengin bir mutfak kültürüne sahip olan Denizli’nin sofra kültüründe hamur işi tatlıları da önemli yer tutar.

Sebze yemeğinden et yemeğine, salata çeşitlerinden tatlılarına kadar Denizli, kendini diğer şehirlerden ayırmaktadır.

Ege Bölgesi’nin önemli kentlerinden biri olan Denizli’de hamur işi tatlı ve yiyeceklere büyük önem verilmektedir.

Hamur sadece börek, ekmek ya da makarna/ mantı türü yiyeceklerde değil, tatlılarda da yoğun olarak kullanılmaktadır.

Geçelim tatlımızın tarifine..



Malzemeler: 
3 çorba kaşığı yoğurt, 
2 çorba kaşığı margarin, 
1 adet yumurta, 
2 su bardağı un, 
2 su bardağı irmik, 
Yarım çay bardağı sıvı yağ, 
1 paket kabartma tozu, ceviz



Yapılışı:
Yoğurt, margarin ve sıvı yağ bir kapta karıştırılır. Sonra un, irmik ve kabartma tozu eklenir ve yoğrulur. Yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur parmak kalınlığında parçalara ayrılır, tepsiye dizilir.

Üzerine ceviz bastırılır. Fırında üstü kızarana kadar pişirilir. 5 bardak su ve 5 bardak şeker ile şerbeti kaynatılır. 

Fırından alınan malzeme soğuyunca, şerbet sıcak olarak üzerine dökülür. Soğuk olarak servis yapılır.



Yorumlar

Popüler Yayınlar