ANTEP FISTIĞI SEVENLERE: TOZ PUDİNGLİ KURABİYE



Merhaba..

Size yapması kolay ve keyifli bir kurabiyenin tarifini yapacağım: TOZ PUDİNGLİ KURABİYE

Toz pudingli kurabiye Antep fıstığı tutkunlarını fazlasıyla memnun edecek, yukarıda da bahsettiğim gibi; basit  ve oldukça nefis bir kurabiye.

Yumurtasız kurabiye tarifi arayanların da favorisi olacak bu kurabiyeyi mutlaka beş çayı menülerinize yapmanızı öneriyorum. Toz puding ile yapılan bu kurabiye çok çabuk hazırlanıyor ve malzemesi de az.

Ayrıca tereyağı ile yapılmış olması da kurabiyenin lezzetine lezzet katan diğer bir önemli püf noktası. Bu saydığım nedenlerden dolayı sofradan fazla yemek yemeden kalkacak ve çayınızın yanında bu kurabiyelerden yemeye doyamayacaksınız.

O zaman gelelim tarifine:



Malzemeler:

225 gram tereyağı
yarım su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı un
1 paket yeşil antep fıstıklı puding
yarım çay kaşığı tuz
1 paket vanilya



Yapılışı

Tereyağı ile yarım su bardağı pudra şekeri bir kapta ya da robotta krema kıvamına gelinceye kadar karıştırılır vanilya ilave edilerek karıştırılmaya devam edilir.

Başka bir kabın içerisinde elenmiş un, fıstıklı puding ve tuz birleştirilir. Bu kuru karışım yavaş yavaş ıslak karışıma eklenir. Ele yapışan bir hamur hazırlanır.

Bir folyoya sarılarak kapalı bir kabın içerisinde en az 1 saat buzdolabında bekletilir. Tatlı kaşığı büyüklüğünde toplar yapılır. Hafifçe ortalarına bastırılarak yassılaştırılarak göbekler oluşturulur.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 9-10 dakika yakmadan pişirilir. Soğuyunca servis edilir. Afiyet olsun.


Yorumlar

Popüler Yayınlar