GÖRÜNTÜSÜ ÜRKÜTÜCÜ TADI MUHTEŞEM




Merhaba..
Size bu yazımızda görüntü olarak farklı ama oldukça lezzetli bir kurabiye tarifi yapacağım: PARMAK KURABİYE

Bu lezzetli kurabiye yapması kolay, yemesi lezzetli bir kurabiye olarak çay saatlerinin, özel günlerin vazgeçilmezi olacak.

Bu kurabiyenin bir diğer özelliği de görüntüsünün ürkütücü olması. Ama siz tadına bir kez baktıktan sonra ürkütücü görüntüye de aldırmıyorsunuz. Tarife uyarsanız o kadar lezzetli yani.

Hadi öyleyse başlayalım tarifimize:


Malzemeler:

Yumurta (bir adet)
Oda sıcaklığında margarin (125 gram)
Pudra şekeri (bir su bardağı)
Nişasta (yarım su bardağı)
Kabartma tozu (yarım paket)
Vanilya (bir paket)
Un (bir buçuk su bardağı iki su bardağına yakın)

Üzeri için
Badem



Yapılışı:
Malzemelerin tamamını yoğurma kabına alıp yavaş yavaş un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur halini alana dek yoğuralım.

Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp uzun uzun parmak şekli vererek fotoğrafta gördüğünüz gibi kürdan ile çizgiler atalım.

Hazırladığımız parmağın en ucuna da sivri yeri yukarı gelecek ve tırnak görünümünü verecek şekilde badem koyarak yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.

Hamurların tamamına şekil verip bitirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı kızarana dek pişirelim. Yaklaşık olarak pişirme süresi 20-25 dakikadır.























Yorumlar

Popüler Yayınlar