JÖLE DEYİP GEÇMEYİN




Merhaba...

Bugün size jöle tarifi yapacağım. Yapımı basit gibi görünen jöle aynı zamanda sağlığa çok faydalı bir
besin. Bu bilimsel olarak da kanıtlanmış. Dilerseniz tariften önce biraz bundan bahsedeyim size.

Örneğin, Avustralyalı araştırmacılar, yoğurtlarda ve jölelerde kullanılan gıda koyulaştırıcı maddenin yapay kas yapımına yardımcı olduğunu açıkladılar.

Yine bir başka üniversiteden yani Stockholm Üniversitesi’nden bilim adamlarına göre;  meyve jölesinde  bulunan ve ağır metallerin bağlanmasını sağlayan farklı bir kimyasal yapıya sahip bitkisel kökenli bir karbonhidrat olan pektinin zararlı maddelerin vücuttan atılmasını sağlıyor.

Pektin, ayrıca maddelerin emilmesi konusunda da etkili. Bu nedenle tuz, kurşun ve diğer zararlı maddelerin vücuttan atılmasını sağlıyor.

Ayrıca jöle karbonhidrat kaynağıdır, enerji verir.

Gelelim jölemizin tarifine. Hadi gelin beraber çilekli jöle yapalım.



Malzemeler:

250 gram çilek
6 yemek kaşığı şeker
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 buçuk su bardağı su
Yarım paket kedi dili bisküvi



Yapılışı:

Çilekler orta ateşte devamlı karıştırılarak pişirilir. Göz göz olunca ocaktan alınır. Derin bir kabın içerisine kedili dili bisküviler dizilir. Yıkanmış çilekler halka halka kesilip  bisküvilerin üzerine konur. En üste jöle dökülerek buzdolabında konur. İki saat  dolapta bekletildikten sonra soğuyan çilekli jöle dilimlenip servis edilir.



Yorumlar

Popüler Yayınlar