AİLE BOYU KURABİYE: ŞAM KURABİYESİ




Merhaba..
Sizlere bugün çok lezzetli bir kurabiye tarifi yapacağım: ŞAM KURABİYESİ

Şam kurabiyesi normal kurabiyeden büyükçe, içinde limon ve/ veya portakal bulunan, üstüne toz şeker serpilince mükemmel bir lezzet ve görüntüye sahip olan bir kurabiyedir.

Aile boyu kurabiye olarak nitelendirilen Şam kurabiyesinin siyah zeytin ve cay ile çok güzel gittiği söylenmektedir. Son dönemde pastanelerde de satılmaya başlamıştır. Buzdolabına konulduğunda en az 1 hafta dayanabilmektedir.

Gelelim tarifine




Malzemeler:
3 adet yumurta,
1 su bardağı şeker,
1 su bardağı sıvı yağı,
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı ceviz,
1 çay kaşığı karbonat,
1 paket kabartma tozu (10 gr),
3,5-4 su bardağı un.

Üzeri İçin:
Toz şeker.



Yapılışı:

Bir kaba yumurtaları ve şekeri koyup mikser ile köpürene kadar çırpalım. Üzerine sıvı yağı, yoğurdu, cevizi, karbonatı ve kabartma tozunu koyup karıştıralım.

Sonra unu azar azar ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım. (normal kurabiye hamurundan daha yumuşak olacak)

Hamurdan elimizi sıvı yağa batırarak mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.  Daha sonra yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim. (çok fazla kabarıyor)

Kurabiyelerin üzerine toz şeker serpelim.

Önceden ısıtılmış 170° fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirelim.

Ilık olarak servis yapalım.


Yorumlar

Popüler Yayınlar