ÇAMFISTIĞI SEVENLER İÇİN: PİGNOLİ KURABİYESİ




Merhaba sevgili dostlar, değerli takipçilerim.
Bu tarifi sizlere, çok önemli bir iş için geldiğim Zonguldak'tan yazıyorum. O kadar iş içinde kolları sıvadım ve sizlere Avrupa'dan bir kurabiyenin tarifini araştırdım: PİGNOLİ KURABİYESİ

Hemen belirteyim. Bu kurabiye unsuz bir besin. Evet, içinde un yok. Onun yerine bol bol çamfıstığı var. Çamfıstığını çok sevenlere birebir.

Pignoli olarak da bilinen bu lezzetin en büyük artısı, un kullanılmadığı için çok hafif olması ve içerisinde barındırdığı çamfıstığının kurabiye ile bütünlük içerisinde sunulan yoğun tadı… Sert bir yiyecek olarak bilinen Pignoli de çamfıstığının yanısıra bademin de o eşsiz tadına doyamayacaksınız.

Öyleyse daha fazla bekletmeyeyim sizleri ve hemen tarife geçeyim:



Malzemeler:

4 yumurta akı
200 gr çekilmiş badem
200 gr toz şeker
1 paket vanilya şekeri
1 paket kabartma tozu

Üstü için:
150 gram çamfıstığı



Yapılışı:

Yumurta akı, kar haline gelinceye kadar çırpılır.

Badem, şeker ve diğer malzemeler yumurta aklına ilave edilir.

Tahta kaşıkla alttan yukarıya doğru dikkatli bir şekilde karıştırılır.

Karışım teflon tavada hafif ateşe karıştırılarak, miktarı yarıya düşünceye kadar ısıtılır.

Hamur soğuduktan sonra , hamurlara yarım ay şekli verilir, çamfıstığı içinde yuvarlanır ve yağlı kağıt yayılmış tepsiye dizilir.

Yarım ay şeklindeki hamurlar ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dakika pişirilir.




Yorumlar

Popüler Yayınlar