PASTANE VİTRİNLERİNİN İŞTAH AÇAN LEZZETİ




Hangimizin gözü bir pastaneye gittiğinde, dolaplara özenle dizilmiş, farklı renkte, farklı boyut ve şekillerdeki kurabiyelere kaymaz, hangimizin canı o muhteşem görüntülerden sonra kurabiye çekmez...

Ben de düşündüm taşındım. O gözlere ve damaklara hitap eden pastane kurabiyeleri nasıl yapılır sizler de bilin istedim ve PASTANE KURABİYESİ tarifi hazırladım.

Kurabiye un, yağ, badem, fıstık, fındık, kakao gibi malzemelerle yapılan bir çeşit bisküvidir.



Türkçeye Arapça “kureybiyye” kelimesinden türeyerek giren kurabiye aslen Felemenkçe kökenli bir kelimedir. Felemenkçe'de küçük çörek anlamına gelen koekje (koekie) kelimesi Kuzey Amerika'ya göç eden Hollandalılar tarafından İngilizce'ye kazandırılmıştır.

Günümüzde pastacılık sektöründeki rekabet nedeniyle kişiye özel tasarım yapan, butik kurabiye çalışması yapan firmalar rağbet görmektedir. Özel günler için tasarlanan şeker hamurlu, fotoğraflı, resimli kurabiyeler çocuklar için tercih edilen ürünler arasındadır. Ayrıca hediyelik hazırlanmış butik kurabiyeler de sipariş üzerine yapılmaktadır.

Gelelim pastane kurabiyemizin tarifine..



Malzemeler:

200 Gr. Tereyağı
4 Kaşık Nişaşta (Yemek Kaşığı)
2 Kaşık Kakao (Yemek Kaşığı)
 1 Adet Yumurta
 1 Bardak Pudra Şekeri (Su Bardağı)
 Alabildiği kadar un
 Bitter Çikolata



Yapılışı
İlk olarak tereyağını oda sıcaklığında bırakıp yumuşatalım sonrasında ise bir kaseye koyup krema kıvamına gelene kadar mikser ile çırpalım mikseri olmayanlar içinde  evde diğer çırpıcıları kullanabilirsiniz.

Tereyağımız beyazlaştıktan sonra pudra şekerimizi içine ekleyip çırpmaya devam edelim. Sıra geldi yumurtayı karışıma ekleyip elle yoğurmaya üzerine nişasta ve az miktarda unde ekledikten sonra yoğuralım.

Elimize yapışmayacak kıvama geldiği zamana kadar un ekleyelim. Hazır olan hamurumuzu 2 parçaya eşit şekilde ayırıp 2 kaseye koyalım. 1 Kasenin içerisinde kakao ekleyip tekrar yoğuralım burada dikkat etmemiz gereken  ayırdığımız 2 kaseden 1 tanesi kakaolu olacak diğer sade olmalı sonrasında ise hazır olan hamurlarımızı ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp tezgah üzerinde (bizde hamur tahtası var orada yapıyoruz) yuvarlayalım.

Hamurun 2 uç kısmını birleştirip şeklini verdikten sonra  her 2 hamuruda aynı şekilde hazırlayıp yağlı kağıt kaplı fırın tepsisine düzelim ve önceden ısıttığımız fırına sürelim (170 derecede ısınması kafi) pempeleşene kadar pişirelim.

Bitter çikolatamızı benmari usulü eritip pişirdiğimiz kurabiyelerin uç kısımlarını erimiş çikolataya batıralım ve ezilmiş antep fıstığı veya hindistan cevizine çikolatalı kısmı bulayıp servis tabağına dizelim ve servise hazır bir şekilde ikram edelim.


Yorumlar

Popüler Yayınlar