TEK TARİFLE HER SEFERİNDE FARKLI LEZZETLER SUNUN…
Merhaba…
Malum yaz geliyor, sıcaklarla birlikte hafif tatlılar
sofralarımızı süslemeye başlıyor. Damak zevkinize göre mevsim meyveleri,
çikolata parçacıkları, kakao ve kuruyemişlerle değişiklik yapıp her seferinde
farklı bir lezzet tattıracağınız tatlımızın adı Saray Sarması. Bugün size çok
hafif bir tatlı olan Kakaolu Saray Sarması’nın tarifini vereceğim.
Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı tepeleme kakao (isterseniz sade
yapabilirsiniz)
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Arası için :
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı süt (bardak ölçülerimiz hep aynı olsun )
İsteğe bağlı olarak içine mevsim meyveleri, çikolata ya da
sevdiğiniz kuruyemişi küçük parçalara ayırarak koyabilirsiniz.
Üzeri İçin :
Bolca Hindistan cevizi (tercihen kakao, fındık, fıstık,
badem tozu yada bisküvi tozu)
Yapılışı:
Tencereye 1 litre sütün üzerine 1 su bardağı un,1.5 su
bardağı toz şeker ve 3 yemek kaşığı kakao eklenir ve çırpılır. Ocağa alınıp
sürekli karıştırarak pişirilir göz göz olunca 1 yemek kaşığı tereyağı veya
margarini ekleyip bir iki taşım kaynatalım. Ocaktan alırıp bu karışıma
vanilyayı ekleyip ve karıştıralım.
Tepsiye bolca Hindistan cevizini döküp kakaolu karışımı
iyice çırpıp hindistan cevizinin üzerine döküp ve düzeltelim. Düzeltme
sırasında kaşığı ıslatarak kullanabilirsiniz.
Buzdolabının normal gözünde 4-5 saat bekletin, dolapta bir
gün beklerse daha rahat sarılıyor.
Dolapta bekledikten sonra 1 su bardağı soğuk sütle 1 paket
krem şanti karıştırıp ve çırpalım. Krem şantimizi kakaolu karışımın üzerine güzelce yayıp 1
saat buzdolabında bekletin.
Daha sonra istediğimiz şekilde ve büyüklükte keserek rulo
yapın isterseniz tekrar Hindistan cevizi dökebilirsiniz, isterseniz arasına mevsim
meyveleri ya da sevdiğiniz kuruyemişi ezerek koyabilirsiniz bu sizin isteğinize
bağlı.
Afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder