TEK TARİFLE HER SEFERİNDE FARKLI LEZZETLER SUNUN…




Merhaba…

Malum yaz geliyor, sıcaklarla birlikte hafif tatlılar sofralarımızı süslemeye başlıyor. Damak zevkinize göre mevsim meyveleri, çikolata parçacıkları, kakao ve kuruyemişlerle değişiklik yapıp her seferinde farklı bir lezzet tattıracağınız tatlımızın adı Saray Sarması. Bugün size çok hafif bir tatlı olan Kakaolu Saray Sarması’nın tarifini vereceğim.




Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı tepeleme kakao (isterseniz sade yapabilirsiniz)
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin




Arası için :
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı süt (bardak ölçülerimiz hep aynı olsun )
İsteğe bağlı olarak içine mevsim meyveleri, çikolata ya da sevdiğiniz kuruyemişi küçük parçalara ayırarak koyabilirsiniz.




Üzeri İçin :
Bolca Hindistan cevizi (tercihen kakao, fındık, fıstık, badem tozu yada bisküvi tozu)




Yapılışı:
Tencereye 1 litre sütün üzerine 1 su bardağı un,1.5 su bardağı toz şeker ve 3 yemek kaşığı kakao eklenir ve çırpılır. Ocağa alınıp sürekli karıştırarak pişirilir göz göz olunca 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarini ekleyip bir iki taşım kaynatalım. Ocaktan alırıp bu karışıma vanilyayı ekleyip ve karıştıralım.

Tepsiye bolca Hindistan cevizini döküp kakaolu karışımı iyice çırpıp hindistan cevizinin üzerine döküp ve düzeltelim. Düzeltme sırasında kaşığı ıslatarak kullanabilirsiniz.





Buzdolabının normal gözünde 4-5 saat bekletin, dolapta bir gün beklerse daha rahat sarılıyor.

Dolapta bekledikten sonra 1 su bardağı soğuk sütle 1 paket krem şanti karıştırıp ve çırpalım. Krem şantimizi  kakaolu karışımın üzerine güzelce yayıp 1 saat buzdolabında bekletin.






Daha sonra istediğimiz şekilde ve büyüklükte keserek rulo yapın isterseniz tekrar Hindistan cevizi dökebilirsiniz, isterseniz arasına mevsim meyveleri ya da sevdiğiniz kuruyemişi ezerek koyabilirsiniz bu sizin isteğinize bağlı.
Afiyet olsun :)




Yorumlar

Popüler Yayınlar