PANKEK İLE ÇİKOLATANIN BULUŞMASI...



Merhaba...

Bugün size hem lezzeti hemde görünümü enfes bir pasta çeşitti olan Pankek Pastanın tarifini vereceğim. Bildiğimiz pastalardan farklı bir yapılışı ve görünümü vardır. Yaş pastalar gibi fırında pişen bir pasta değil yanmaz tavada pişirilen bir pastadır yumuşacık keki ve enfes kreması ile çok övgü alan pankek pastayı misafirlerinize de zevkle ikram edebileceğiniz çok hafif bir pasta çeşididir. 


Pasta yapmanın kolay yolu. Keklerinizi tavada hızlıca pişirip; pratik de bir krema hazırladınız mı; lezzetli bir pasta yapmanız mümkün.


Malzemeler:
2 tane yumurta
2 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kakaolu puding ( 750 ml sütle hazırlanandan, 6 porsiyonluk olan )
2,5 su bardağı un
yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu


Kreması için;
500 ml süt (2,5 su bardağı süt),
Yarım su bardağı toz şeker,
1 çorba kaşığı mısır nişastası,
1 çorba kaşığı un,
1 çorba kaşığı pirinç unu,
1 çorba kaşığı tereyağı,
1 paket vanilin (10 gr)
Yada bu kremayı yapmak ismezseniz sadece krem şanti kullanabilirsiniz.


Çikolata Sosu İçin:
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağından bir parmak fazla su
(Sos hazırlamak istemezseniz hazır çikolata sosu kullanabilirsiniz)


Arası ve üzeri için:
Çilek yada sevdiğiniz bir meyve



Yapılışı:
Yumurtayı şekerle çırpıp içine sıvı malzemeleri ekleyip biraz daha çırpıyoruz. Sonra toz haldeki pudingi, ununu ve kabartma tozunu ekleyip kek hamuru kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Hazırlanan karışım buz dolabına kaldırılır ve 30 dakika dinlendirilir.

Daha sonra krep tavasına yada yanmaz bir tavaya çok az sıvı yağ döküp bir kepçe kek harcından tavanın tam ortasına döküp yayılmasını bekliyoruz. Tavayı biraz sağa sola çevirip yayıyoruz. Çok fazla değil ama ( ilk yaptığınız düzgün olmayabilir, daha sonrakiler güzel olucaktır ) Tüm malzeme bitene kadar işlemi tekrarlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz

Kreması için, toz şeker, nişasta, un ve pirinç unu tencernin içerisine alınıp karıştırılır.
Azar azar süt ilavesi ile karıştırılıp ocağa alınır. Kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynayıp kıvamını alan kremanın içerisine tereyağı ve vanilinler ilave edilip, 1-2 taşım daha karıştırılarak kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.

Çikolata sosu için gerekli malzemeleri küçük bir tencereye koyup karıştırarak pişirin ve soğumasını bekleyin.

Bütün hamur hazırlandıktan sonra, 1 pankekin üzerine 1 yemek kaşığı krema sürülür ve üzeri tekrar pankek ile kapatılır. Üzerine tekrar 1 yemek kaşığı krema sürülüp çilek dilimleri yerleştirilir. Çilek dilimlerinin üzerine bir pankek daha yerleştirilip servis tabağına alınır. Pankeklerin tümü aynı şekilde hazırlanıp, servis tabağına sıralanır.

Hazırlanan pankek pastaların üzerine bolca çikolata sosu dökülür ve çilek ile süslenir.
Daha sonra buz dolabına kaldırılıp, 1-2 saar dinlendirilir. İyice soğuyup hazır olan  pankek pasta servis edilir.

Afiyet olsun J


Yorumlar

Popüler Yayınlar