PANKEK İLE ÇİKOLATANIN BULUŞMASI...
Merhaba...
Bugün size hem lezzeti hemde görünümü enfes bir pasta çeşitti olan
Pankek Pastanın tarifini vereceğim. Bildiğimiz pastalardan
farklı bir yapılışı ve görünümü vardır. Yaş pastalar gibi fırında pişen bir
pasta değil yanmaz tavada pişirilen bir pastadır yumuşacık keki ve enfes
kreması ile çok övgü alan pankek pastayı misafirlerinize de zevkle ikram
edebileceğiniz çok hafif bir pasta çeşididir.
Pasta yapmanın kolay yolu. Keklerinizi tavada hızlıca
pişirip; pratik de bir krema hazırladınız mı; lezzetli bir pasta yapmanız
mümkün.
Malzemeler:
2 tane yumurta
2 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kakaolu puding ( 750 ml sütle hazırlanandan, 6
porsiyonluk olan )
2,5 su bardağı un
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Kreması için;
500 ml süt (2,5 su bardağı süt),
Yarım su bardağı toz şeker,
1 çorba kaşığı mısır nişastası,
1 çorba kaşığı un,
1 çorba kaşığı pirinç unu,
1 çorba kaşığı tereyağı,
1 paket vanilin (10 gr)
Yada bu kremayı yapmak ismezseniz sadece krem şanti
kullanabilirsiniz.
Çikolata Sosu İçin:
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağından bir parmak fazla su
(Sos hazırlamak istemezseniz hazır çikolata sosu
kullanabilirsiniz)
Arası ve üzeri için:
Çilek yada sevdiğiniz bir meyve
Yapılışı:
Yumurtayı şekerle çırpıp içine sıvı malzemeleri ekleyip
biraz daha çırpıyoruz. Sonra toz haldeki pudingi, ununu ve kabartma tozunu
ekleyip kek hamuru kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Hazırlanan karışım buz dolabına kaldırılır ve 30 dakika dinlendirilir.
Hazırlanan karışım buz dolabına kaldırılır ve 30 dakika dinlendirilir.
Daha sonra krep tavasına yada yanmaz bir tavaya çok az sıvı
yağ döküp bir kepçe kek harcından tavanın tam ortasına döküp yayılmasını
bekliyoruz. Tavayı biraz sağa sola çevirip yayıyoruz. Çok fazla değil ama ( ilk
yaptığınız düzgün olmayabilir, daha sonrakiler güzel olucaktır ) Tüm malzeme
bitene kadar işlemi tekrarlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
Kreması için, toz şeker, nişasta, un ve pirinç unu tencernin içerisine alınıp
karıştırılır.
Azar azar süt ilavesi ile karıştırılıp ocağa alınır. Kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynayıp kıvamını alan kremanın içerisine tereyağı ve vanilinler ilave edilip, 1-2 taşım daha karıştırılarak kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.
Azar azar süt ilavesi ile karıştırılıp ocağa alınır. Kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynayıp kıvamını alan kremanın içerisine tereyağı ve vanilinler ilave edilip, 1-2 taşım daha karıştırılarak kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.
Çikolata sosu için gerekli malzemeleri küçük bir tencereye koyup karıştırarak pişirin ve soğumasını bekleyin.
Bütün hamur hazırlandıktan sonra, 1 pankekin üzerine 1 yemek kaşığı krema sürülür ve üzeri tekrar pankek ile kapatılır. Üzerine tekrar 1 yemek kaşığı krema sürülüp çilek dilimleri yerleştirilir. Çilek dilimlerinin üzerine bir pankek daha yerleştirilip servis tabağına alınır. Pankeklerin tümü aynı şekilde hazırlanıp, servis tabağına sıralanır.
Hazırlanan pankek pastaların üzerine bolca çikolata sosu dökülür ve çilek ile süslenir.
Daha sonra buz dolabına kaldırılıp, 1-2 saar dinlendirilir. İyice soğuyup hazır olan pankek pasta servis edilir.
Afiyet olsun J
Yorumlar
Yorum Gönder