HEM HAFİF HEM ÇOK LEZZETLİ BİR TARİF MAGNOLİA



Merhaba...

Bu meşhur tatlı ismini Magnolia Bakery den alır Newyork‘un meşhur özellikle cupcakleri ile ün salmış pastanesi ; duyduğum kadarıyla kapısında taze cupcake almak için sıraya girenler oluyormuş.



Magnolia Bakery de yapılan Mangnolia puding aralarına ufalanmış kedi dili onulmakta, cookshop‘ta ise bu lezzetin yerini bebek bisküvisi yani biz Türklerin literatürüne cici bebe olarak girmiş.


Bu tarif hem çok hafif hem de çok lezzetli bir tarif. Sunumu ise oldukça estetik. Sadece süsleme kısmı biraz oyalayıcı. Yapımı basit olduğu için, özellikle yaz aylarında, canı soğuk tatlı isteyenlere, kurtarıcı oluyor.


Göze hitap eden misafirlerinizi etkileyecek bir tarif. Muzlu, çilekli, kivili, şeftalili, kayısılı, olarak denenebilecek tarifi ben mevsim itibari ile çilekli olarak vermek istiyorum.


Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta sarısı
1 Türk kahvesi fincanı mısır nişastası
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 adet vanilya
1 kutu krema ( 200 ml)
3 paket Kedi dili bisküvi ( yada bir paketten biraz az cici bebe)
10-15 adet çilek


Yapılışı:
Tencereye nişasta, un, toz şeker  ve yumurtayı koyup üzerine sütün tamamını boşaltın, çırpma teliyle hepsi süte iyice karışıncaya kadar çırpın , orta ısıda ateşte sürekli çırpma teli ile karıştırarak pişirin.

Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın hafif ılınınca vanilya ve kremayı ekleyip mikser yada tel çırpıcı ile homojen bir şekilde karışana kadar karıştırmaya devam edin. Biraz daha soğuması için bekleyin bu arada kedi dili bisküvileri mutfak robotunda toz haline gelene kadar çekin.

Servis kasesine veya cup’a önce 2 tatlı kaşığı kedi dili biküvisi  unundan koyun, kasenin yanlarına çilekleri yerleştirip üzerine kabın büyüklüğüne göre değişir ama ben 2 yemek kaşığı magnolia pudding koydum, üzerine kedi dili bisküvisi tozu üstüne çilek koyup yine 2 yemek kaşığı magnolia puding koyup en üstü bebek bisküvisi unu ile kaplayın, dolapta 2 saat dinlendikten sonra dileseniz üstüne çilek veya muz koyarak servis edebilirsiniz.
Afyet olsun J


Yorumlar

Popüler Yayınlar