JAPON İŞİ TATLI NEREDEYSE SIFIR KALORİ…
Merhaba bugün size Japon işi bir tatlı hazırladım, her alanda
olduğu gibi tatlı işinde de farklılar... Tatlımızın ismi : MİZU SHİNGEN MOCHİ
Hafif, yumuşak ve ferahlatıcı bir tatlı olan kekin kalorisi
yok denilecek kadar az. Bu nedenle şimdiden diyet yapanların yeni gözdesi
oldu. Aslen Japon tatlısı olan şeffaf kekin adı MİZU SHİNGEN MOCHİ , su
tatlısı olarak da bilinen bir tatlı kendisi.
Şu an Japonya'da birçok restoranda ve Amerika, Brooklyn'de
Smorgasburg adlı bir markette satışta olan yağmur damlası keki, özellikle
veganlar ve diyet yapan tatlı severler için birebir. Kalorisi neredeyse sıfır. Mizu Shingen Mochi bir tatlı
olarak tasarlanmış ama sade hali bildiğiz tatsız. Sunum esnasında yanında gelen
aromalar ile tatlandırılıp yeniliyor. Tadanların çoğunun çok lezzetli ve hafif
bulduğu tatlı, ünlü restoranların menülerine "Diyet tatlı" olarak
girmeye başladı bile
Asıl özelliği ise tamamen şeffaf bir yapıya sahip olması. Yani bir tarafından baktığınızda diğer tarafını görebiliyorsunuz. Ama henüz bitmedi! Eğer yemezseniz bu su topu tatlısı 30 dakika içinde yok oluyor.
Bir tür su yosunundan özel olarak elde edilen agar adındaki
jelatin ile yapılan bu şeffaf tatlı, esmer şeker, farklı tatlarda şurup,
kinako tozu ve soya fasulyesi ile birlikte, Wong'un özel sunumu
ile servis ediliyor.
Türkiye'de bu malzemeler erişmek zor olduğundan ve sunumumuzu
lezzetlendirmek adına tatlandırılmış susam tozu, vanilya, tahin,
pekmez ya da çiğ krema gibi eklentiler ile süsleyebiliriz …
Japon tatlısını kendimize uydurduktan sonra gelelim tarifine
J
Malzemeler:
800 ml su
30 gr agar
2 yemek kaşığı şeker
İsteğe göre her kek için bir çilek/ İstenilen meyve
İsteğe göre pudra şekeri
İsteğe göre vanilya/meyve aroması
Yapılışı:
30 gr agar agar ve şeker eriyinceye kadar 100 ml suda karıştırılır. (İsteğe göre pudra şekeri ya da aroma eklenecekse karışıma ilave edilir.) Kalan su eriyen karışıma eklenir ve karıştırılır. Oluşan karışım kaynatılır.Kaynatılan karışım Metal/Plastik kek kalıplarının yarısına kadar doldurulur ardından çilekler/ istenilen meyve bütün olarak kalıba eklenir ve kalıbın tamamı karışımla doldurulur.
30 gr agar agar ve şeker eriyinceye kadar 100 ml suda karıştırılır. (İsteğe göre pudra şekeri ya da aroma eklenecekse karışıma ilave edilir.) Kalan su eriyen karışıma eklenir ve karıştırılır. Oluşan karışım kaynatılır.Kaynatılan karışım Metal/Plastik kek kalıplarının yarısına kadar doldurulur ardından çilekler/ istenilen meyve bütün olarak kalıba eklenir ve kalıbın tamamı karışımla doldurulur.
Karışımı kalıplara doldurarak buzdolabında en az 6 saat
kadar dinlemeye alın. Sunumun berrak gözükmesi için kalıbın içinde
görebildiğiniz baloncukları bir şırınga ya da kürdan yardımıyla patlatın.
Jellenmiş karışımı dikkatlice kalıbından çıkarın ve hemen
servisinizi kahverengi şeker şurubu kavrulmuş soya fasulyesi tozu yada ile susam tozu,
vanilya, tahin, pekmez ya da çiğ krema gibi eklentiler süsleyerek hemen servis
edelim
Afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder