ADI İLGİNÇ TADI MUHTEŞEM




Merhaba..
Size bu akşam adı çok ilginç olan ama iyi yapıldığı zaman tadına doyulmayan harika bir kurabiye tarifi yapacağım. Kurabiyemizin adı: KEDİ PATİSİ

Adını şeklinden alan bu kurabiyemiz, dikkatli bakıldığında gerçekten de bir kedinin patisine benziyor. Yapımı oldukça kolay. Hatta literatüre de böyle girmiş. Çünkü kurabiye otoriteleri, bu kurabiyeyi 'Kolay kurabiye' sınıfına koyuyor ve öyle yorumluyor. Ayrıca çok hafif ve lezzetli.

Gelelim tarifine...



Malzemeler:

110gram tereyağı
1 su bardağı un
150gram mısır nişastası
Yarım su bardağı pudra şekeri
3-4 yemek kaşığı marmelat
1 adet yumurta
1 paket yumurta
Yarım çay kaşığı tuz

Bu lezzete bayılacaksınız. Vazgeçilmezlerinizin arasına katılacak. Tarifimizin yapım aşamasına gelelim;



Yapılışı: 
Kurabiyelerimizi hazırlamak üzere ilk olarak 110gram tereyağını çukur kabımıza alıyoruz. Üzerine yarım su bardağı pudra şekerini ilave edip çırpıcı ile iyice karıştırıyoruz. Burada dikkat edilecek nokta tereyağını biraz yumuşamış olması.Ardından 1 adet yumurtamızı ilk aşamada hazırladığımız karışıma ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. O da karışınca vanilyayı ekleyip yine karışıncaya kadar çırpıyoruz.Bu malzemelerde birbirine karıştıktan sonra yarım çay kaşığı tuz ve 150 gram mısır nişastasını malzemelere ekliyoruz. Yine hepsinin tamamen karışmasını sağlıyoruz ve karıştıktan sonra çırpıcımızı bir kenara alıyoruz.

Şimdi unumuzu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya başlayalım. Toplamda 1 su bardağı un ilave edeceğiz. Azar azar koyuyoruz.  Unumuzuda tamamen ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim ve bu hamuru streç filme sarıp buzdolabına kaldıralım. Kedi patisi kurabiye hamurumuz buzdolabında 30 dakika bekletiyoruz.

Dinlenen kurabiyelere oval şekil veriyoruz. Oval şekil verdikten sonra hamurun bir ucuna çatal ile basıp iz bırakıyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize alıyoruz. Tüm kurabiyeleri bu şekilde yapıyoruz.



Daha sonra hazırladığımız kurabiyeleri 180c fırında 10-15 dakika pişiriyoruz. Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra soğuması için 5-10 dakika bekliyoruz.

Çikolatamızı benmari usulü eritmek için bir cezveye sıcak su koyup kaynatıyoruz.Su kaynamaya başladığında cezvenin üzerine 1 kase dolusu çikolatamızı koyuyoruz ve eritiyoruz.

Ardından kurabiyelerin bir tanesini alıp alt kısmına marmelat veya istediğimiz bir malzemeyi sürüyoruz. Ardından üzerine diğer bir parçayı kapatıyoruz.

Son olarak hazırladığımız kedi patisi kurabiyelerin çatal basmadığımız ucunu benmari usülü erittiğimiz çikolataya batırıyoruz. Patiler tam ortaya çıktığını fark edeceksiniz. Bu işlemi bitene dek devam ediyoruz.


Yorumlar

Popüler Yayınlar