ADINI HÜRREM SULTANIN GÖZLERİNDEN ALAN TATLI
Merhaba…
Bugün size tarifini vereceğim tatlı Hürrem Sultanın yeşil
gözlerine itafen bu adı almış, Sultanın gözleri kadar yeşil, hafif ve yapılışı
pratik olan Hürrem Gözü tatlısı. O güzel yeşil gözleri kivinin yeşilliği ile
ifade etmeye çalışmışlar. Hürrem gözü tatlısı görüntüsü ile gerçekten de
yeşil bir gözü andırıyor.
Jölenin kivinin üzerine dökülmesiyle çok tatlı bir görüntüsü
oluyor. Tarifi oldukça kolay aslında siz tavuk göğsü yapmayı biliyorsanız pekâlâ
bu tatlıyı da kolaylıkla yapabilirsiniz. Pasta, tatlı süslemek ile ilgili ayrı
bir zevkiniz varsa ve yaptığınız her şeyi görsel bir şölen gibi sunmaktan zevk alıyorsanız
eğer, Hürrem Sultan tatlısı tam size göre. Kollarınızı sıvayın ve bu güzel
tarifin tadını çıkarın.
Malzemeler:
1 paket kivi jölesi
2 tane kivi
1 lt süt
2, 5 kahve fincanı un
2, 5 kahve fincanı şeker
1 tane damla sakızı
100 gr tereyağı veya margarin
Petibör bisküvi ya da kedi dili bisküvi
Yapılışı:
İlk önce kivi jölesi tarifine uygun yapılır. Kaselere azıcık
dökülür. Kesilen kiviler üstlerine yerleştirilir. Tekrar jöleden üstlerine pay
edilir.
Jöle işlemi bittikten sonra Un sararıp köpük köpük olana
kadar kavrulur. Süt ilave edilip unun topak olmasını engellemek için hızlıca
karıştırılır. Bu esnada eğer ki içinde topaklanma kalmışsa blendırla
çırpabilirsiniz. Süt ısındığında toz şeker ilave edilir. Sürekli karıştırılarak
pişirilir. Altını kapattıktan sonra vanilya ve havanda çok az toz şeker ilavesi
ile dövülen damla sakızı ilave edilip 10 dakika mikserle çırpılır. Tavuk
göğsünü jöle koyduğumuz kaselere paylaştırın. Birer petibör yada kedili bisküvi
koyup tavuk göğsüyle üstünü kapatalım.
İlk sıcaklığı geçince dolaba koyup 1-2 saat bekletin. Servis yaparken tabağa
ters çevirip koyun.
Afiyet olsun J
Yorumlar
Yorum Gönder