ADINI HÜRREM SULTANIN GÖZLERİNDEN ALAN TATLI



Merhaba…

Bugün size tarifini vereceğim tatlı Hürrem Sultanın yeşil gözlerine itafen bu adı almış, Sultanın gözleri kadar yeşil, hafif ve yapılışı pratik olan Hürrem Gözü tatlısı. O güzel yeşil gözleri kivinin yeşilliği ile ifade etmeye çalışmışlar. Hürrem gözü tatlısı görüntüsü ile gerçekten de yeşil bir gözü andırıyor.

Jölenin kivinin üzerine dökülmesiyle çok tatlı bir görüntüsü oluyor. Tarifi oldukça kolay aslında siz tavuk göğsü yapmayı biliyorsanız pekâlâ bu tatlıyı da kolaylıkla yapabilirsiniz. Pasta, tatlı süslemek ile ilgili ayrı bir zevkiniz varsa ve yaptığınız her şeyi görsel bir şölen gibi sunmaktan zevk alıyorsanız eğer, Hürrem Sultan tatlısı tam size göre. Kollarınızı sıvayın ve bu güzel tarifin tadını çıkarın.


Malzemeler:
1 paket kivi jölesi
2 tane kivi
1 lt süt
2, 5 kahve fincanı un
2, 5 kahve fincanı şeker
1 tane damla sakızı
100 gr tereyağı veya margarin
Petibör bisküvi ya da kedi dili bisküvi


Yapılışı:

İlk önce kivi jölesi tarifine uygun yapılır. Kaselere azıcık dökülür. Kesilen kiviler üstlerine yerleştirilir. Tekrar jöleden üstlerine pay edilir.

Jöle işlemi bittikten sonra Un sararıp köpük köpük olana kadar kavrulur. Süt ilave edilip unun topak olmasını engellemek için hızlıca karıştırılır. Bu esnada eğer ki içinde topaklanma kalmışsa blendırla çırpabilirsiniz. Süt ısındığında toz şeker ilave edilir. Sürekli karıştırılarak pişirilir. Altını kapattıktan sonra vanilya ve havanda çok az toz şeker ilavesi ile dövülen damla sakızı ilave edilip 10 dakika mikserle çırpılır. Tavuk göğsünü jöle koyduğumuz kaselere paylaştırın. Birer petibör yada kedili bisküvi  koyup tavuk göğsüyle üstünü kapatalım. İlk sıcaklığı geçince dolaba koyup 1-2 saat bekletin. Servis yaparken tabağa ters çevirip koyun.

Afiyet olsun J




Yorumlar

Popüler Yayınlar