LİMONATA İLE GELEN SAĞLIK




Merhaba,

Size yaz kış sağlık verecek, genelde yaz aylarinda adindan bahsettiren Limonatanin tarifini vereceğim.

Sıcak günler de vücudumuzun su ihtiyacı için bol su ve sıvı tüketmek gerekir limonata güzel bir seçenek olduğu gibi vücudumuz için yaraları da çoktur.




Limonata’nın lezzeti yanında vücudumuz için bilinmesi gereken yararları en başında öncelikle C vitaminin güçlü bir bağışıklı destekleyici olması gelir.

Limon beyin sinir ve kalp fonksiyonları için iyi bir potasyum kaynağıdır.

Limon suyu geğirme, miğde yanması, şişkinlik ve hazımsızlık gibi belirtileri hafifletmeye yardımcı olurken toksin atmayı sağlayarak sağlıklı bir sindirim sistemi destekleyicisidir. Aynı zamanda enzim eklenmesi ve karaciğeri uyararak toksinlerin atılmasını sağlar.

Limon suyu diş minesinin aşınmasına neden olan sitrik asit ten kaynaklanan diş ağrılarını ve diş eti iltihabını rahatlatmaya yardımcı olur.

Limon suyu cilt lekelerini ve kırışıklıkları azaltmaya yardımcı antioksidanlar içerir. Cildinizin ışıltısını korumak için kan detoksifiye yapar daha güzel bir cilde sahip olmanızı sağlar.




Ayrıca diyet yapıyorsanız limon suyu açlık ile mücadelede yardımcı pektin lifi içerir. Bir bardak limonata serinletmenin yanında vücudunuz için gerekli enerjiyi de sağlar.

Limon kokusu depresyon ve anksiyete sorunlarının azaltmada sakinleştirici etkisi de vardır. Sabahları ılık bir limonlu su sabah kahvesi ile değiştirmek kafeinden uzaklaşmanızı ve kahve gibi size canlılık katar ve yenilenmenizi sağlayacaktır.

Boğaz ağrısı ve viral enfeksiyonların yanı sıra limon suyu enfeksiyon hastalıklarınla mücadelede çok iyi bir bağışıklık güçlendiricidir.

Sıcak yaz günlerinde ister şekerli ister şekersiz bir bardak limonata lezzetli ve sağlıklı bir serinleme deyip isterseniz tarifimize geçelim diyorum :)




Malzemeler:

3 adet limon (yada 1 adet limon,1 adet portakal)
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
3 litre su



Yapılışı:

Öncelikle limonu buzluğa koyup dondurmamız gerekiyor. 1 gün önceden bırakın dondurucuya iyice donsun. Bu işlem limon kabuğunun acı tadının olmaması için.

Limonatayı hazırlayacağınız zaman limonu buzluktan çıkarın. 10 dakika kadar bekleyin. Bölünecek kıvamda olsun.

Limonu dilimleyin ve mutfak robotunun içine koyun. 1 su bardağı şekeri üzerine ilave edin. Kabuğuyla birlikte olmalı özelliği burada zaten o yüzden dikkat edelim. Robotu çalıştıralım ve iyice ezilene kadar çekelim. Robotunuz yoksa rendeleyebilirsiniz ve ondan sonra şekerle ovalayabilirsiniz.

3 lt suya çektiğimiz portakal limon şeker karışımını ekleyelim, 1 tatlı kaşığı limon tuzunu da ekleyip renginin iyice geçmesi için 5 dakika kadar bekleyelim.

Ara sıra karıştıralım ki limon tuzu ve şeker iyice erisin.

Bir kaba temiz bir tülbent geçirelim ve içeceğimizi süzelim içinde hiç tane kalmasın. Tülbent olması önemli.

Tülbentte posa kalınca çamaşır sıkar gibi sıkın. En yoğun renk sıkınca çıkıyor. Üzerine az az su ekleyerek sıkabilirsiniz. Renk vermeyi bırakana kadar.

Dolapta bir iki saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet, sağlık olsun :)






Yorumlar

Popüler Yayınlar