KOLAY VE YUMURTASIZ KREM KARAMEL
Merhaba...
Sıcak günlerde çok
uğraştırmayan pratik, çok hafif ve çok lezzetli bir tatlı.
Daha önce orijinal tarifini
verdiğim bu tatlıyı yumurta sevmeyen sevgili arkadaşım Hacer Uysal’a ithaf
etmek istiyorum ve tarifime geçiyorum
Malzemeler:
Karamel için:
Yarım su bardağı şeker
Muhallebisi için:
1 lt süt
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı buğday nişastası
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Yapılışı:
Önce şekeri bir tavaya alalım kısık ateşte karamelize
olmasını sağlayalım. Karamelize olan şekeri cuplara birer yemek kaşığı
paylaştıralım. Kaselere aldığımızda karamelin anında donacak olmasına endişelenmeyin.
Muhallebi kısmını üzerine aldığınızda ertesi gün karamelinizin uygun kıvamda
olduğunu göreceksiniz.
Karamel soğurken biz de muhallebisi için süt, su, şeker, un,
nişastayı tencereye alalım. Kaynayıp koyulaşana kadar sürekli karıştırarak
pişirelim. Kaynadığında bir paket vanilya ekleyelim karıştırıp ocaktan alalım.
İlk sıcaklığı çıktıktan sonra karamelin üzerine muhallebiyi
paylaştıralım. Ilıdıklarında iyice donması için dolaba kaldıralım.
İyice soğuduktan sonra çay kaşığı ile kenarlarını cuptan
ayırıp ters çevirip servis yapabiliriz. (Kolay çıkması için karamel ve
muhallebi koymadan önce cupları ıslatabiliriz)
Afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder