KOLAY VE YUMURTASIZ KREM KARAMEL




Merhaba...

Sıcak  günlerde çok uğraştırmayan pratik, çok hafif ve çok lezzetli bir tatlı. 

Daha önce orijinal tarifini verdiğim bu tatlıyı yumurta sevmeyen sevgili arkadaşım Hacer Uysal’a ithaf etmek istiyorum ve tarifime geçiyorum




Malzemeler:

Karamel için:

Yarım su bardağı şeker

Muhallebisi için:

1 lt süt
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı buğday nişastası
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya




Yapılışı:
Önce şekeri bir tavaya alalım kısık ateşte karamelize olmasını sağlayalım. Karamelize olan şekeri cuplara birer yemek kaşığı paylaştıralım. Kaselere aldığımızda karamelin anında donacak olmasına endişelenmeyin. Muhallebi kısmını üzerine aldığınızda ertesi gün karamelinizin uygun kıvamda olduğunu göreceksiniz.

Karamel soğurken biz de muhallebisi için süt, su, şeker, un, nişastayı tencereye alalım. Kaynayıp koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Kaynadığında bir paket vanilya ekleyelim karıştırıp ocaktan alalım.

İlk sıcaklığı çıktıktan sonra karamelin üzerine muhallebiyi paylaştıralım. Ilıdıklarında iyice donması için dolaba kaldıralım.

İyice soğuduktan sonra çay kaşığı ile kenarlarını cuptan ayırıp ters çevirip servis yapabiliriz. (Kolay çıkması için karamel ve muhallebi koymadan önce cupları ıslatabiliriz)

Afiyet olsun :)




Yorumlar

Popüler Yayınlar