ACELESİ OLANLAR İÇİN MİLFÖY TATLISI





Tatlı kriziniz tutmuşsa ama vakit sıkıntınız varsa, ya da aniden misafir bastırdıysa bu tarif tam da size göre… 





İşte mutfakta uzun zamanlar geçirmeden ortaya çıkartacağınız, enfes lezzeti ve iştah kabartan görüntüsüyle muhallebili milföy tatlısı…

Malzemeler:
10 adet milföy
3 yemek kaşığı pudra şekeri
5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı un (tepeleme değil)
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı Mısır Nişastası (tepeleme)
İsteğe göre meyve




Yapılışı:
Hazır bir biçimde aldığınız milföylerinizi kare parçalar halinde ayırarak üstlerine pudra şekeri serpiştirerek birazcık açın. Ardından açmış olduğunuz kare hamurları tepsiye bir bir dizin. Yağlı kağıt üzerine yerleştirmeniz daha iyi olacaktır. Tepsi içerisinde bulunan milföylerin ortalarını çatal yada kürdan ile delerek kabarmasına yardımcı olun. Tüm bezelerin üzerlerine bir yağlı kâğıt daha kapatarak.180 derecede önceden ısıtılmış fırına sürün. 10 dakika kadar fırında kalan hamurlar hafif kızardıktan sonra arzu ettiğiniz büyüklükte kesin.

Diğer yandan kızara milföylerin arasına girecek olan kremayı hazırlamaya geçelim. Boş bir tencereye sırasıyla süt, şeker, un, yumurta ve mısır nişastasını buluşturarak kısık ateşli bir ocak üzerinde muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Son aşama olarak muhallebinizin içerisine tereyağını ilave edip 2 taşım kaynattıktan sonra ocaktan alarak oda sıcaklığı kıvamında soğuması için kenara alın. İstediğiniz boyutta kesmiş olduğunuz milföylerin üzerine bol miktarda krema sürün. Aralara zevkinize göre çilek yada farklı meyveler ekleyin İstediğiniz katta yaparak servis sırasında üzerini pudra şekeri ve çilek ile süsleyin.Ardından dolapta 2 saat dinlendirdikten sonra hafif ve enfes bir lezzet olarak ikram edin.
Afiyet olsun...




Yorumlar

Popüler Yayınlar