SOHBETLERDEN UZAK TUTMAYIN MOZAİK PASTAYI
Merhaba…
Margarin, toz şeker ve kakao desem aklınıza ilk gelen mozaik
pasta olur değil mi? Yapımı o kadar kolay ve bir o kadar lezzetli ki ayrıca
buzdolabında ya da derin dondurucuda uzun süre saklanabilir.
Bugün hepimizin çok yakından bildiği pratik ve çok lezzetli
Mozaik Pasta’nın tarifini vereceğim.
Piramit pasta tarifinde hazırladığınız kremayı ince katlar
halinde bisküvilere sürüp sonrasında piramit şekli verin. Arzuya göre orta
kısmına bir dilim muz yerleştirin. Hazırladığınız kakaolu kremanın kıvamını ve
çikolata oranını siz belirleyin. Arzuya göre rendelenmiş Hindistan cevizi ya da
kakao ile süsleyin. Çikolata kırıklarından destek alın. Buzdolabında soğutup
dilim dilim kestikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.
Malzemeler:
500 gram pötibör bisküvi
3 su bardağı süt
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı toz şeker
90 gram çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı kavrulmuş fındık (ya da ceviz)
1/2 su bardağı kuru meyve karışımı
Üzeri için:
Hindistan cevizi, kakao yada çikolata sosu
Yapılışı:
Pastanın kremasını hazırlamak için; süt, un, kakao ve toz
şekeri tencereye alın. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırdığınız krema
karışımını kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
Koyulaşan kremaya küçük parçalara ayırdığınız çikolatayı
ekleyip kremanın sıcaklığıyla erimesini sağlayın. Çikolatalar eridiğinde
parlaklık vermesi adına az miktarda tereyağ ekleyip bir çırpıcı yardımıyla
karıştırın. Ilınmaya bırakın. Damak tadınıza göre sütlü ya da bitter çikolata
kullanabilir, arzuya göre kullandığınız çikolata miktarını azaltıp
arttırabilirsiniz. Çikolata yerine çikolata kremasından destek de
alabilirsiniz.
Gelişigüzel parçalar halinde kırdığınız pötibör bisküvileri
derin bir karıştırma kabına alın. Kavrulmuş fındık parçaları, kuru meyve
karışımı ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin. Piramit pastayı kuru meyve
ya da kuru yemiş eklemeden de hazırlayabilirsiniz.
Oda sıcaklığında soğuyup kıvam alan kremayı ilave edip
karıştırın. Krema ile birleşen pötibör bisküvi parçaları koyu bir kıvam almış
olmalı.
Geniş bir dikdörtgen şeklinde kestiğiniz alüminyum folyo ya
da streç filmi mutfak tezgahı üzerine açın. Piramit pasta karışımını üzerine
yayıp alüminyum folyoyu rulo şeklinde sararak kapatın. Kıvam alıp donması için
buzdolabında 2-3 saat kadar bekletin. Hazırladığınız mozaik pasta hamuruna
farklı kalıplar yardımıyla yuvarlak, üçgen, rulo vb. şekiller verebilirsiniz.
Buzdolabından çıkartıp servis tabağına aldığınız piramit
pastanın üzerine çikolata sos, kakao ya da hindistan cevizi serpin
Afiyet olsun J
Yorumlar
Yorum Gönder