SOHBETLERDEN UZAK TUTMAYIN MOZAİK PASTAYI



Merhaba…

Margarin, toz şeker ve kakao desem aklınıza ilk gelen mozaik pasta olur değil mi? Yapımı o kadar kolay ve bir o kadar lezzetli ki ayrıca buzdolabında ya da derin dondurucuda uzun süre saklanabilir.


Bugün hepimizin çok yakından bildiği pratik ve çok lezzetli Mozaik Pasta’nın tarifini vereceğim.
Piramit pasta tarifinde hazırladığınız kremayı ince katlar halinde bisküvilere sürüp sonrasında piramit şekli verin. Arzuya göre orta kısmına bir dilim muz yerleştirin. Hazırladığınız kakaolu kremanın kıvamını ve çikolata oranını siz belirleyin. Arzuya göre rendelenmiş Hindistan cevizi ya da kakao ile süsleyin. Çikolata kırıklarından destek alın. Buzdolabında soğutup dilim dilim kestikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.


Malzemeler:

500 gram pötibör bisküvi
3 su bardağı süt
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı toz şeker
90 gram çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı kavrulmuş fındık (ya da ceviz)
1/2 su bardağı kuru meyve karışımı


Üzeri için:

Hindistan cevizi, kakao yada çikolata sosu


Yapılışı:

Pastanın kremasını hazırlamak için; süt, un, kakao ve toz şekeri tencereye alın. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırdığınız krema karışımını kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar pişirin.

Koyulaşan kremaya küçük parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyip kremanın sıcaklığıyla erimesini sağlayın. Çikolatalar eridiğinde parlaklık vermesi adına az miktarda tereyağ ekleyip bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Ilınmaya bırakın. Damak tadınıza göre sütlü ya da bitter çikolata kullanabilir, arzuya göre kullandığınız çikolata miktarını azaltıp arttırabilirsiniz. Çikolata yerine çikolata kremasından destek de alabilirsiniz.

Gelişigüzel parçalar halinde kırdığınız pötibör bisküvileri derin bir karıştırma kabına alın. Kavrulmuş fındık parçaları, kuru meyve karışımı ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin. Piramit pastayı kuru meyve ya da kuru yemiş eklemeden de hazırlayabilirsiniz.

Oda sıcaklığında soğuyup kıvam alan kremayı ilave edip karıştırın. Krema ile birleşen pötibör bisküvi parçaları koyu bir kıvam almış olmalı.

Geniş bir dikdörtgen şeklinde kestiğiniz alüminyum folyo ya da streç filmi mutfak tezgahı üzerine açın. Piramit pasta karışımını üzerine yayıp alüminyum folyoyu rulo şeklinde sararak kapatın. Kıvam alıp donması için buzdolabında 2-3 saat kadar bekletin. Hazırladığınız mozaik pasta hamuruna farklı kalıplar yardımıyla yuvarlak, üçgen, rulo vb. şekiller verebilirsiniz.

Buzdolabından çıkartıp servis tabağına aldığınız piramit pastanın üzerine çikolata sos, kakao ya da hindistan cevizi serpin


Afiyet olsun J

Yorumlar

Popüler Yayınlar