KIRK YIL HATIRI OLAN KEK YAPTIK !



Merhaba...

Ne demişler bir kahvenin 40 yıl hatırı vardır... Biz de bu hatırı sayılır kahveyi keke kattık.Türk kahveli kek yaptık.


Kahvenin, kültürümüzdeki anlam ve işlevini daha iyi açıklayan bir cümle herhalde yoktur. Kahvenin kökeni hakkında rivayetler muhtelif.


Kahvenin keşfi M.S. 1000 yılında ünlü bilgin İbn-i Sina ile gerçekleşmiştir. İbn-i Sina aynı zamanda kahvenin yararlarını belirleyen ilk kişidir. Kahveye İbn-i Sina ilk ismini “Bunc” olarak vermiştir. Günümüzde “bunc” ismi Etiyopya‘da hala kullanılmaktadır.


Kahve de aynı çay gibi sohbeti, muhabbeti çağırır. Ama farklı çeşitleriyle kendini öyle bir sevdirdi ki, yalnızca bahane olmaktan çıktı ve geldi hayatlarımızın önemli bir köşesine oturuverdi.


Yorgunluk kahvesi, keyif kahvesi, dedikodu kahvesi, ders çalışma kahvesi gibi biçimlere de büründü. Kimi zaman tek başımıza içsek ve bundan keyif alsak da topluca ve muhabbetle içilen kahvelerin tadı hep başka.  Bizlerde bu eşsiz lezzeti kekin içine kattık, kahvenin yanına dost meclislerinin içine soktuk. Bu kadar laf yeter sanırım gelelim tarifimize J


Malzemeler:

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
4 tatlı kaşığı türk kahvesi ya da 6 tatlı kaşığı granül kahve
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı kakao


Yapılışı:

1 su bardağı sütü ısıtın, içine 6 tatlı kaşığı kahveyi koyarak karıştırın ve ılınmaya bırakın.

Şeker ve yumurtaları köpük köpük olana kadar çırpın. Sıvıyağı ve sütlü kahveyi ekleyerek çırpmaya devam edin.

Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve karıştırın, 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.

İçinin piştiğini kontrol etmek için kuru bir kürdan kullanın. Soğutup kalıptan çıkarttığınız kekin üzerine isterseniz pudra şekeri yada çikolata sos dökerek servis yapın.

Afiyet olsun J





Yorumlar

Popüler Yayınlar