KIRK YIL HATIRI OLAN KEK YAPTIK !
Merhaba...
Ne demişler bir kahvenin 40 yıl hatırı vardır... Biz de bu
hatırı sayılır kahveyi keke kattık.Türk kahveli kek yaptık.
Kahvenin, kültürümüzdeki anlam ve işlevini daha iyi
açıklayan bir cümle herhalde yoktur. Kahvenin kökeni hakkında rivayetler
muhtelif.
Kahvenin keşfi M.S. 1000 yılında ünlü bilgin İbn-i
Sina ile gerçekleşmiştir. İbn-i Sina aynı zamanda kahvenin
yararlarını belirleyen ilk kişidir. Kahveye İbn-i Sina ilk ismini “Bunc” olarak
vermiştir. Günümüzde “bunc” ismi Etiyopya‘da hala kullanılmaktadır.
Kahve de aynı çay gibi sohbeti, muhabbeti çağırır. Ama
farklı çeşitleriyle kendini öyle bir sevdirdi ki, yalnızca bahane olmaktan
çıktı ve geldi hayatlarımızın önemli bir köşesine oturuverdi.
Yorgunluk kahvesi,
keyif kahvesi, dedikodu kahvesi, ders çalışma kahvesi gibi biçimlere de
büründü. Kimi zaman tek başımıza içsek ve bundan keyif alsak da topluca ve
muhabbetle içilen kahvelerin tadı hep başka. Bizlerde bu eşsiz lezzeti
kekin içine kattık, kahvenin yanına dost meclislerinin içine soktuk. Bu kadar
laf yeter sanırım gelelim tarifimize J
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
4 tatlı kaşığı türk kahvesi ya da 6 tatlı kaşığı granül
kahve
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
1 su bardağı sütü ısıtın, içine 6 tatlı kaşığı kahveyi
koyarak karıştırın ve ılınmaya bırakın.
Şeker ve yumurtaları köpük köpük olana kadar çırpın.
Sıvıyağı ve sütlü kahveyi ekleyerek çırpmaya devam edin.
Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve
karıştırın, 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
İçinin piştiğini kontrol etmek için kuru bir kürdan
kullanın. Soğutup kalıptan çıkarttığınız kekin üzerine isterseniz pudra şekeri yada
çikolata sos dökerek servis yapın.
Afiyet olsun J
Yorumlar
Yorum Gönder