İÇİ DIŞI FARKLI MUTLULUK: LOKUMLU KURABİYE
Merhaba…
Türk mutfağının gelenekselleşmiş lezzeti lokumu birde böyle
deneyin. Lokumlu kurabiyeyi bir yiyen pişman bir de yemeyen.
Lokumlu kurabiye tarifini büyük bir keyifle hazırlamanız ve
sevdikleriniz ile birlikte afiyetle yemeniz dileğiyle…
Malzemeler:
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı mısır nişastası
Un
İçi için :
Lokum
Üzeri için:
Pudra şekeri
Yapılışı:
Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını karıştırma kabına
alın. Ayçiçek yağını ve yumurtayı da ekledikten sonra elinizle karıştırın.
Pudra şekeri, kabartma tozu ve mısır nişastası kattığınız
kurabiye hamurunu krema halini alana kadar elinizle karıştırmaya devam edin.
Elenmiş unu azar azar ekleyip, toparlanana kadar kurabiye
hamurunu yoğurun. Yumuşak kıvamlı ve ele yapışmayan bir hamur elde etmelisiniz.
Kare şeklindeki lokumları iki eşit parçaya bölün.
Hazırladığınız kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
Avuç içinizde bastırarak hafif bir şekilde açtığınız
kurabiye hamurlarının iç kısımlarına bir parça lokum yerleştirin ve istediğiniz
şekli vererek kapatın.
Hazırladığınız lokumlu kurabiyeleri, yağlı kağıt serili
fırın tepsisi üzerine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece
fırında, yaklaşık 20-25 dakika pişirdiğiniz kurabiyeleri fırından çıkartın.
Oda ısısında dinlendirdiğiniz lokumlu kurabiyeleri, pudra
şekerine buladıktan sonra sevdiklerinizle paylaşın.
Afiyet olsun J
Yorumlar
Yorum Gönder