İÇİ DIŞI FARKLI MUTLULUK: LOKUMLU KURABİYE


Merhaba…

Türk mutfağının gelenekselleşmiş lezzeti lokumu birde böyle deneyin. Lokumlu kurabiyeyi bir yiyen pişman bir de yemeyen.


Lokumlu kurabiye tarifini büyük bir keyifle hazırlamanız ve sevdikleriniz ile birlikte afiyetle yemeniz dileğiyle…


Malzemeler:

100 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı mısır nişastası
Un


İçi için :

Lokum


Üzeri için:

Pudra şekeri


Yapılışı:

Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını karıştırma kabına alın. Ayçiçek yağını ve yumurtayı da ekledikten sonra elinizle karıştırın.

Pudra şekeri, kabartma tozu ve mısır nişastası kattığınız kurabiye hamurunu krema halini alana kadar elinizle karıştırmaya devam edin.

Elenmiş unu azar azar ekleyip, toparlanana kadar kurabiye hamurunu yoğurun. Yumuşak kıvamlı ve ele yapışmayan bir hamur elde etmelisiniz.

Kare şeklindeki lokumları iki eşit parçaya bölün. Hazırladığınız kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.

Avuç içinizde bastırarak hafif bir şekilde açtığınız kurabiye hamurlarının iç kısımlarına bir parça lokum yerleştirin ve istediğiniz şekli vererek kapatın.

Hazırladığınız lokumlu kurabiyeleri, yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, yaklaşık 20-25 dakika pişirdiğiniz kurabiyeleri fırından çıkartın.
Oda ısısında dinlendirdiğiniz lokumlu kurabiyeleri, pudra şekerine buladıktan sonra sevdiklerinizle paylaşın.

Afiyet olsun J


Yorumlar

Popüler Yayınlar