KEK TE DEVRİM ! WHOOPIE PIE



Merhaba…

İçi dolgulu olan bu keklerin lezzetini unutmayacağınıza emin olabilirsiniz. Kek tadına benzeyen ve isterseniz çikolata ile süsleyerek yiyebileceğiniz muhteşem bir lezzet ile tanışmaya hazırsanız, karşınızda Whoopie Pie (Makaron Kek)


Whoopie Pies; Pensilvanya'da yoğun olarak yaşayan Amish kadınlarının nesiller boyu sıkça pişirdiği geleneksel bir kek/kurabiye çeşidi. İki yumuşak kek parçası arasında dolgunca bir krema ! Tatlı krizlerinizin en müthiş kurtarıcılarından biri.


Yumuşacık içi çikolata dolgulu makarona benzeyen kekcikler.  Yapması da çok pratik pişirmesi de 10 dk zaman almayan bir tarif. Haydi geçelim yapılışına J


Malzemeler:
100 gram tereyağı (4 yemek kaşığı) oda ısısında yumuşamış
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
tatlı kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao


İçi için:
100 gr sıvı krema
240 gr sütlü yada bitter çikolata


Üzeri için:
Beyaz çikolata


Yapılışı:

İçinin kreması için sıvı kremayı ocağa alalım ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım ocaktan alalım içine çikolataları ekleyelim ve karıştırarak erimesini sağlayalım. 

Bir su bardağı süte 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyelim ve yarım saat bekleyelim süt kesilsin.
Derin bir karıştırma kabına yumuşak tereyağı ve toz şekeri alıp çırpalım. Üzerine yumurta ekleyip çırpmaya devam edelim. Yarım saat dinlendirdiğimiz sütü de ekleyip çırpalım. Son olarak un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek kekin içerisine ilave edelim ve spatula ile güzelce karıştıralım. Kek hamurundan koyu, kurabiye hamurundan cıvık olacak.

Sıkma torbasına ya da benim gibi buzdolabı poşetine koyup yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yuvarlaklar sıkalım.

Üzerini düzeltelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında tam 10 dk pişirelim.

Fırından çıkan kekler soğuduktan sonra arasına krema sürüp birbirleri ile eşleştirelim. Üst üste kapattığımız keklerin üzerine benmari usulü erittiğimiz beyaz çikolata ile süsleyelim. Dolaba kaldıralım, 1 saat kadar dinlendikten sonra servis yapabiliriz.

Afiyet olsun J 

Yorumlar

Popüler Yayınlar