O KİLOLAR VERİLECEK, FORM KORUNACAK!


Merhaba…

Sadece 15 dakikada hazırlayabileceğiniz bir tatlı düşünün, üstelik pişirme uğraşı bile olmasın. Tarifini paylaşacağımız son moda lezzet, Muzlu Chia Puding.


Sıvı malzemeler ile buluştuğunda şişip dahil olduğu içeriğin kıvamını koyulaştıran protein, lif, magnezyum, kalsiyum ve Omega-3 açısından zengin Chia tohumları, son zamanların gözdesi.

Kendine has bir tadı olmayan tohumu, kekten reçele her türlü tarifte kullanabilirsiniz.


Un yok, şeker yok, yağ yok. Hafiflik var, sağlık var bu tarifte. Pudingi hazırlarken soya sütü, pirinç sütü gibi sütler kullanabilirsiniz. 

Pudinginizi tatlandırmak için agave, akçaağaç şurubu gibi ürünleri de tercih edebilirsiniz. Hafiflik, sağlık ve lezzet desen yine fazlasıyla var onda. tüm tatlı yeme isteğinizi en hafifinden karşılayacak bir tatlı.


Malzemeler:

2 su bardağı badem sütü
6 yemek kaşığı chia tohumu
1 adet muz
1 çay kaşığı vanilya özütü
1 yemek kaşığı bal


Üzerini süslemek için:

Meyve


Yapılışı:

Bir kabın içine sütü, chia tohumlarını ekleyin ve güzelce karıştırın.

Üzeri hava almayacak şekilde dolapta chia tohumları sütü çekip, jel kıvamı alana kadar en az yarım saat bekletin.

Kıvam alan pudingi çıkarıp içerisine bal ve vanilya özütü ilave ederek karıştırın. Pudinginizi hazırlarken 1 bardak süte 1/3 oranında chia tohumu kullanın. Bal oranını damak zevkinize göre azaltıp/arttırabilirsiniz.

Muzun kabuklarını soyup, iyice ezin ve pudingin içine ekleyin. İyice karıştırın, dilerseniz blendardan geçirin.

Servis kuplarınıza ya da kaselerinize hazırladığınız pudingleri eşit bir biçimde paylaştırın. Üzerini istediğiniz meyveler  ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun J


Yorumlar

Popüler Yayınlar