SİZ HİÇ ‘OTUR FATMA’ YEDİNİZ Mİ ?
Merhaba…
İsmi ne kadar tuhafsa da bir o kadar lezetli. Bilinen keke benzer şekilde yapılan en çok
çayın yanında tercih edilen tatlılardan biridir. Kocaeli yöremize ait olan Otur
Fatma tatlısı, çok kısa zamanda pişen bir tatlıdır ( bunun için diğer adı Nazlı
Tatlısı’dır).
Yöredeki kültürel çeşitlilik ve kozmopolit yapı beslenme
biçimlerinde de çeşitlilik yaratmaktadır. Tarımda çağdaş yöntemlerin kullanımı,
ülke genelinin üstündedir. Bu, sebze üretiminde yoğunlaşmaktadır.
Anadolu'da beslenme temel olarak unlulara dayanırken, Kocaeli'nde sebze-meyve
tüketimi öne çıkmaktadır. Karadeniz'den göçlerle, kara lahananın da
yaygınlaştığı görülmektedir. Ancak kurutma, turşu ve komposto gibi ev
konserveciliği giderek azalmaktadır. Yarımca kirazı, Değirmendere fındığı,
Kandıra yoğurdu, hindi dolması ev peyniri, İzmit pişmaniyesi bu yörelerin
adıyla özdeşleşmiştir. Yörenin yerlileri olan Manavlar’ın köylerinde
yöresel yemekler varlığını sürdürmektedir. Lafı çok uzatmadan gelelim
tarifimize.
Malzemeler:
2 Adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar mısır unu
Yapılışı:
Hamur yoğurma kabına yumurtayı, yoğurdu, toz şekeri ve
karbonatı ( üzerine birkaç damla limon sıkılarak kullanılması önerilir) koyup
karıştırın. Mızır ununu azar azar ilave edip karıştırarak kek kıvamında bir
hamur elde edin.
Fırın tepsisini yağlayın. Hazırladığınız hamuru fırın
tepsinse döküp iyice yayın. 160 derecede önceden ısıtılmış fırına koyup
pişirin.
Çok kısa zamanda pişen bir tatlıdır. Dikkatli olup sık sık
kontrol edin. Piştikten sonra fırından çıkarıp 5 dakika dinlendirdikten sonra
servis yapın.
Afiyet olsun J
Iğrenç oldu
YanıtlaSilŞerbetli bir tatlı olsa,daha iyi olurdu.Bildigimiz mısırunu keki.
YanıtlaSil