SİZ HİÇ ‘OTUR FATMA’ YEDİNİZ Mİ ?


Merhaba… 

İsmi ne kadar tuhafsa da bir o kadar lezetli.  Bilinen keke benzer şekilde yapılan en çok çayın yanında tercih edilen tatlılardan biridir. Kocaeli yöremize ait olan Otur Fatma tatlısı, çok kısa zamanda pişen bir tatlıdır ( bunun için diğer adı Nazlı Tatlısı’dır).


Yöredeki kültürel çeşitlilik ve kozmopolit yapı beslenme biçimlerinde de çeşitlilik yaratmaktadır. Tarımda çağdaş yöntemlerin kullanımı, ülke genelinin üstündedir. Bu, sebze üretiminde yoğunlaşmaktadır. Anadolu'da beslenme temel olarak unlulara dayanırken, Kocaeli'nde sebze-meyve tüketimi öne çıkmaktadır. Karadeniz'den göçlerle, kara lahananın da yaygınlaştığı görülmektedir. Ancak kurutma, turşu ve komposto gibi ev konserveciliği giderek azalmaktadır. Yarımca kirazı, Değirmendere fındığı, Kandıra yoğurdu, hindi dolması ev peyniri, İzmit pişmaniyesi bu yörelerin adıyla özdeşleşmiştir. Yörenin yerlileri olan Manavlar’ın köylerinde yöresel yemekler varlığını sürdürmektedir. Lafı çok uzatmadan gelelim tarifimize.


Malzemeler:
2 Adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
Yarım çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar mısır unu


Yapılışı:
Hamur yoğurma kabına yumurtayı, yoğurdu, toz şekeri ve karbonatı ( üzerine birkaç damla limon sıkılarak kullanılması önerilir) koyup karıştırın. Mızır ununu azar azar ilave edip karıştırarak kek kıvamında bir hamur elde edin.

Fırın tepsisini yağlayın. Hazırladığınız hamuru fırın tepsinse döküp iyice yayın. 160 derecede önceden ısıtılmış fırına koyup pişirin.

Çok kısa zamanda pişen bir tatlıdır. Dikkatli olup sık sık kontrol edin. Piştikten sonra fırından çıkarıp 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

Afiyet olsun J



Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar