ATIŞTIRMALIKLAR İÇİN MÜKEMMEL SEÇENEK



Merhaba

Bu çok ünlü Amerikan kurabiyesinin özgün adı Oatmeal Cookies yani yulaf ezmeli kurabiye. Kurabiyenin anayurdu İskoçya ama ABD’ye göç eden İskoçlar sayesinde en fazla bu ülkede meşhur olmuş. O nedenle Amerikan kurabiyesi olarak biliniyor.

Yulaf; doğal ve sağlıklı olan bu besin kaynağının birçok hastalıklar üzerinde etkisi bulunmaktadır. En büyük özelliği ise üreme bozukluklarını iyileştirmesidir. Ve en önemlisi, en çok dikkatimizi çeken konuda; bağırsaklarda meydana gelen zararlı bakterilerin büyümesini engeller ve zayıflamak için diyetlerde de kullanılır.

Yulaf taneleri gluten, B2, B5, E vitaminleri, kalsiyum, demir, manganez ve çinko mineralleri, yatıştırıcı bir yağ, az miktarda alkoloit içerir. Saplarında  da flovonoitler vardır.




Temizleyici özelliğe sahiptir: İçerdiği yüksek miktarda aminoasit sayesinde karaciğerde lektin üretimini uyarır ve böylece vücudunuzdan toksinlerin arındırılmasını destekler. Yulaf ezmesi yemek, lifin “bir bariyer oluşturması” nedeniyle arter duvarlarını temizlemek için faydalıdır. Böylece kalp sorunları, kolesterol ve diğer pek çok soruna neden olan yağ birikintilerinin önüne geçilmiş olunur.

Kan şekeri seviyelerini kontrol etmenizi sağlar: Bu, diyabetten muzdarip olanlar için çok iyi bir haberdir. Nişasta sindirimini iyileştirmek ve özellikle yemekten sonra glisemik seviyelerini muhafaza edebilmek için yulaf ezmesini diyetinize mutlaka katmanız önerilir.

Sindirimi iyileştirir: Öğle veya akşam yemeği yedikten sonra sorun yaşıyorsanız, yulaf ezmesi yemek safra kesesi asitlerini azaltmaya yardımcı olur. Bu aynı zamanda bağırsak geçişini kolaylaştırır ve kabızlığı önler. Yavaş emilen karbonhidratlar açısından zengin olması nedeniyle yemek arzusunun kendini daha geç göstermesini sağlar. Bu nedenle, bu özellikle diyet yapmaya başlayanlar için çok iyi bir alternatiftir.

Çok değerli proteinler içerir: Yulaf ezmesinde sekiz adet temel aminoasit mevcuttur. Bu da onu çok önemli biyolojik değere sahip bir protein kaynağı yapar. Bu kalite, onun vücudunuzda yeni dokular oluşturmasına yardımcı olur.




Anti-kanserojendir: Amerika Birleşik Devletleri’nde yulaf ezmesinin bu ülkede ve pek çok diğer ülkede çok yaygın bir hastalık olan kansere karşı koruyucu bir kuvvet olma özelliği araştırılmıştır. Yulaf ezmesinin bu özelliği onun içerdiği fitokimyasallar (bitkisel kimyasallar) sayesinde mümkündür.

Kalbiniz için iyidir: Bunun nedeni yulaf ezmesinin bol miktarda Omega 3 ve linoleik asitler içermesidir. Bu “iyi yağ” olarak bilinen maddeler, kötü kolesterolü (LDL) azaltmaya yardımcı olarak kalp ve beyin aktivitelerini destekler.

Merkezi sinir sisteminize yardımcı olur: İçerdiği B vitamini kompleksi sayesinde sinir sisteminin işlevini geliştirir, korur ve dengeler.

Tiroid sorunlarını önler: İlgili bezin doğru bir şekilde işlemesine yardımcı olan bir mineral olan iyot içermesi sayesinde özellikle hipertiroidi önler.
Osteoporozu (kemik erimesi) önler: İyi kemik sağlığı için gerekli kalsiyum seviyelerine sahiptir ve böylece demineralizasyonu önler.

Kilo vermenize yardımcı olur: Bu nedenden dolayı bunu aç karnına veya kahvaltıda yağsız sütle veya soya sütüyle, portakal suyuyla veya kabuklu yemişlerle birlikte yemeniz önerilir.
En iyi enerji kaynaklarından biridir: Bu nedenle onu sabah ilk iş veya öğleden önce yemenizi öneririz. Bu özellikle uzun saatler çalışanlara veya bir sınav için hazırlananlara ihtiyaçları olan enerjiyi sağlayacaktır.

Güzellik bakımları için destek sağlar: Yulaf ezmesinin özelliklerinden faydalanmak için onu yemeniz yeterlidir. Ancak arzu etmeniz durumunda onu bir nemlendirme kremiyle karıştırıp topikal olarak da uygulayabilirsiniz. Bu herhangi bir güzellik malzemesinden çok daha ekonomiktir ve çok iyi pullanmayı önleyici özelliğe sahiptir.

Şimdi isterseniz lafı daha çok uzatmadan tarifimize geçelim.



Malzemeler: 
1 bardak oda sıcaklığında, yumuşak tereyağı
1 bardak beyaz toz şeker; 3/4 bardak esmer toz şeker (Esmer şekeriniz yoksa beyaz şeker kullanabilirsiniz)
2 yumurta
1 paket toz vanilya
2 bardak un
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
1.5 tatlı kaşığı toz tarçın
3 bardak yulaf ezmesi.


Yapılışı:

Orta büyüklükte bir kâsede tereyağı, esmer ve beyaz şekerleri mikserle çırparak krema haline getirin. Yumurtaları birer birer kırıp çırpmaya devam edin. Vanilyayı ekleyip karıştırın.

Un, karbonat, tuz ve tarçını bir süzgeçten eleyin. Tereyağlı karışıma ekleyip mikserin orta devrinde çırparak homojen bir hamur elde edin.

Yulaf ezmesini ilave edip karıştırın. Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında iki saat bekletin.
Fırını 190 dereceye ısıtın. İki tane fırın tepsisinin içine yağlı kâğıt serin. Hamuru ceviz büyüklüğünde toplar şeklinde avucunuzda yuvarlayın. Tepsiye yerleştirirken aralarında en az 5 santim aralık bırakın. Hamur toplarını, toz şekere batırdığınız çatalın dişleriyle bastırarak yassı hale getirin.

Önceden ısıttığınız fırında 12-14 dakika kadar pişirin. Fırın tepsisinde 5 dakika soğutup, ardından fırının içinden çıkan soğutma rafı üzerine aktararak soğumaya bırakın.

Afiyet olsun J

Yorumlar

Popüler Yayınlar