ATIŞTIRMALIKLAR İÇİN MÜKEMMEL SEÇENEK
Merhaba
Bu çok ünlü Amerikan kurabiyesinin özgün adı Oatmeal Cookies yani yulaf ezmeli
kurabiye. Kurabiyenin anayurdu İskoçya ama ABD’ye göç eden İskoçlar sayesinde
en fazla bu ülkede meşhur olmuş. O nedenle Amerikan kurabiyesi olarak
biliniyor.
Yulaf; doğal ve sağlıklı olan bu besin kaynağının birçok
hastalıklar üzerinde etkisi bulunmaktadır. En büyük özelliği ise üreme
bozukluklarını iyileştirmesidir. Ve en önemlisi, en çok dikkatimizi çeken
konuda; bağırsaklarda meydana gelen zararlı bakterilerin büyümesini engeller ve
zayıflamak için diyetlerde de kullanılır.
Yulaf taneleri gluten, B2, B5, E vitaminleri, kalsiyum, demir,
manganez ve çinko mineralleri, yatıştırıcı bir yağ, az miktarda alkoloit
içerir. Saplarında da flovonoitler vardır.
Temizleyici özelliğe sahiptir: İçerdiği yüksek miktarda
aminoasit sayesinde karaciğerde lektin üretimini uyarır ve böylece
vücudunuzdan toksinlerin arındırılmasını destekler. Yulaf ezmesi yemek,
lifin “bir bariyer oluşturması” nedeniyle arter duvarlarını temizlemek için
faydalıdır. Böylece kalp sorunları, kolesterol ve diğer pek çok soruna
neden olan yağ birikintilerinin önüne geçilmiş olunur.
Kan şekeri seviyelerini kontrol etmenizi sağlar: Bu,
diyabetten muzdarip olanlar için çok iyi bir haberdir. Nişasta sindirimini
iyileştirmek ve özellikle yemekten sonra glisemik seviyelerini muhafaza
edebilmek için yulaf ezmesini diyetinize mutlaka katmanız önerilir.
Sindirimi iyileştirir: Öğle veya akşam yemeği yedikten
sonra sorun yaşıyorsanız, yulaf ezmesi yemek safra kesesi asitlerini azaltmaya
yardımcı olur. Bu aynı zamanda bağırsak geçişini kolaylaştırır ve kabızlığı
önler. Yavaş emilen karbonhidratlar açısından zengin olması nedeniyle
yemek arzusunun kendini daha geç göstermesini sağlar. Bu nedenle, bu
özellikle diyet yapmaya başlayanlar için çok iyi bir alternatiftir.
Çok değerli proteinler içerir: Yulaf ezmesinde sekiz adet
temel aminoasit mevcuttur. Bu da onu çok önemli biyolojik değere sahip bir
protein kaynağı yapar. Bu kalite, onun vücudunuzda yeni dokular
oluşturmasına yardımcı olur.
Anti-kanserojendir: Amerika Birleşik Devletleri’nde
yulaf ezmesinin bu ülkede ve pek çok diğer ülkede çok yaygın bir hastalık olan
kansere karşı koruyucu bir kuvvet olma özelliği araştırılmıştır. Yulaf
ezmesinin bu özelliği onun içerdiği fitokimyasallar (bitkisel kimyasallar)
sayesinde mümkündür.
Kalbiniz için iyidir: Bunun nedeni yulaf ezmesinin bol
miktarda Omega 3 ve linoleik asitler içermesidir. Bu “iyi yağ” olarak bilinen
maddeler, kötü kolesterolü (LDL) azaltmaya yardımcı olarak kalp ve beyin
aktivitelerini destekler.
Merkezi sinir sisteminize yardımcı olur: İçerdiği B
vitamini kompleksi sayesinde sinir sisteminin işlevini geliştirir, korur ve
dengeler.
Tiroid sorunlarını önler: İlgili bezin doğru bir
şekilde işlemesine yardımcı olan bir mineral olan iyot içermesi sayesinde
özellikle hipertiroidi önler.
Osteoporozu (kemik erimesi) önler: İyi kemik sağlığı için
gerekli kalsiyum seviyelerine sahiptir ve böylece demineralizasyonu önler.
Kilo vermenize yardımcı olur: Bu nedenden dolayı bunu
aç karnına veya kahvaltıda yağsız sütle veya soya sütüyle, portakal
suyuyla veya kabuklu yemişlerle birlikte yemeniz önerilir.
En iyi enerji kaynaklarından biridir: Bu nedenle onu sabah
ilk iş veya öğleden önce yemenizi öneririz. Bu özellikle uzun saatler
çalışanlara veya bir sınav için hazırlananlara ihtiyaçları olan enerjiyi
sağlayacaktır.
Güzellik bakımları için destek sağlar: Yulaf ezmesinin
özelliklerinden faydalanmak için onu yemeniz yeterlidir. Ancak arzu etmeniz
durumunda onu bir nemlendirme kremiyle karıştırıp topikal olarak da
uygulayabilirsiniz. Bu herhangi bir güzellik malzemesinden çok daha ekonomiktir
ve çok iyi pullanmayı önleyici özelliğe sahiptir.
Şimdi isterseniz lafı daha çok uzatmadan tarifimize geçelim.
Malzemeler:
1 bardak oda sıcaklığında, yumuşak tereyağı
1 bardak beyaz toz şeker; 3/4 bardak esmer toz şeker (Esmer
şekeriniz yoksa beyaz şeker kullanabilirsiniz)
2 yumurta
1 paket toz vanilya
2 bardak un
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
1.5 tatlı kaşığı toz tarçın
3 bardak yulaf ezmesi.
Yapılışı:
Orta büyüklükte bir kâsede tereyağı, esmer ve beyaz
şekerleri mikserle çırparak krema haline getirin. Yumurtaları birer birer kırıp
çırpmaya devam edin. Vanilyayı ekleyip karıştırın.
Un, karbonat, tuz ve tarçını bir süzgeçten eleyin. Tereyağlı
karışıma ekleyip mikserin orta devrinde çırparak homojen bir hamur elde edin.
Yulaf ezmesini ilave edip karıştırın. Üzerini streç filmle
kapatıp buzdolabında iki saat bekletin.
Fırını 190 dereceye ısıtın. İki tane fırın tepsisinin içine
yağlı kâğıt serin. Hamuru ceviz büyüklüğünde toplar şeklinde avucunuzda
yuvarlayın. Tepsiye yerleştirirken aralarında en az 5 santim aralık bırakın.
Hamur toplarını, toz şekere batırdığınız çatalın dişleriyle bastırarak yassı
hale getirin.
Önceden ısıttığınız fırında 12-14 dakika kadar pişirin.
Fırın tepsisinde 5 dakika soğutup, ardından fırının içinden çıkan soğutma rafı
üzerine aktararak soğumaya bırakın.
Afiyet olsun J
Yorumlar
Yorum Gönder