BİR YALANCIYI BU KADAR SEVECEĞİMİZ AKLIMIZA GELMEZDİ :)




Merhaba…

Yalancı dedik ama gerçeği kadar lezzetli olan, sevilen gün tatlılarından yalancı tavuk göğüsü tarifini vereceğim size.  Lezzetli ve şık olduğu kadar pratiktir de, zaten bu yüzden en sıkışık zamanlarda bir çırpıda yapılır.


Gerçek tavuk kullanılarak hazırlanan tavuk göğsü tatlısına saygımız sonsuz. Ama gelin görün ki o biraz fazla zahmetli. Şöyle daha pratiğini, daha hafifini yapsak ara sıra...


Sütlü tatlı meraklılarının mutlaka elinin altında olması gereken kurtarıcı tariftir ve mutlaka defterlerinizde bulunması gereken tariflerden biridir. Çünkü kolayca hazırlanır, çook lezzetli bir tatlıdır ve görsel olarak da tam bir şölendir. 


Bu kadar övdükten sonra tatlı yalancı mızı tarifimize geçelim isterseniz


Malzemeler:
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
150 gram tereyağ
4 kahve fincanı un
1 yemek kaşığı nişasta
2 adet damla sakızı
1 paket şekerli vanilin


Yapılışı:

Derin bir tencereyi ocağa alın ve içine tereyağını ekleyip altını açın. Bir kenarda unu eleyin ve eriyen tereyağının içine unu ilave edin. Unu yaklaşık 3 dakika kadar kavurduktan sonra şekeri de tencereye ekleyin ve bir kez karıştırın. Ardından hiç vakit kaybetmeden sütü ilave edin.

2-3 yemek kaşığı kadar soğuk suda nişastayı çözdürün ve çözdürdüğünüz bu nişastayı da tencereye ekleyip hiç durmadan karıştırmaya devam edin.

Damla sakızlarını da havanda güzelce dövdükten sonra tenceredeki karışıma ekleyin. Durmadan karıştırmaya devam ederek karışımın muhallebi kıvamına gelmesini sağlayın. Ocaktan aldığınız muhallebiyi sonra mikser kullanarak muhallebiyi 2-3 dakika kadar çırpın. Ardından servis kaselerine yada borcamınıza alın.

Dilimleyerek servis yapmak isterseniz mutlaka 1 gece buzdolabında tatlının üzerine streç film kapatarak dinlendirmenizi öneririm. Dilerseniz üzerine tarçın, hindistan cevizi, meyve ve ckikolata sosları koyarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun J




Yorumlar

Popüler Yayınlar