BİR YALANCIYI BU KADAR SEVECEĞİMİZ AKLIMIZA GELMEZDİ :)
Merhaba…
Yalancı dedik ama gerçeği kadar lezzetli olan, sevilen gün
tatlılarından yalancı tavuk göğüsü tarifini vereceğim size. Lezzetli ve şık olduğu kadar pratiktir de,
zaten bu yüzden en sıkışık zamanlarda bir çırpıda yapılır.
Gerçek tavuk kullanılarak hazırlanan tavuk göğsü tatlısına
saygımız sonsuz. Ama gelin görün ki o biraz fazla zahmetli. Şöyle daha pratiğini,
daha hafifini yapsak ara sıra...
Sütlü tatlı meraklılarının mutlaka elinin altında olması
gereken kurtarıcı tariftir ve mutlaka defterlerinizde bulunması gereken
tariflerden biridir. Çünkü kolayca hazırlanır, çook lezzetli bir tatlıdır ve
görsel olarak da tam bir şölendir.
Bu kadar övdükten sonra tatlı yalancı mızı tarifimize geçelim
isterseniz
Malzemeler:
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
150 gram tereyağ
4 kahve fincanı un
1 yemek kaşığı nişasta
2 adet damla sakızı
1 paket şekerli vanilin
Yapılışı:
Derin bir tencereyi ocağa alın ve içine tereyağını ekleyip
altını açın. Bir kenarda unu eleyin ve eriyen tereyağının içine unu ilave edin.
Unu yaklaşık 3 dakika kadar kavurduktan sonra şekeri de tencereye ekleyin ve
bir kez karıştırın. Ardından hiç vakit kaybetmeden sütü ilave edin.
2-3 yemek kaşığı kadar soğuk suda nişastayı çözdürün ve
çözdürdüğünüz bu nişastayı da tencereye ekleyip hiç durmadan karıştırmaya devam
edin.
Damla sakızlarını da havanda güzelce dövdükten sonra
tenceredeki karışıma ekleyin. Durmadan karıştırmaya devam ederek karışımın
muhallebi kıvamına gelmesini sağlayın. Ocaktan aldığınız muhallebiyi sonra mikser kullanarak
muhallebiyi 2-3 dakika kadar çırpın. Ardından servis kaselerine yada
borcamınıza alın.
Dilimleyerek servis yapmak isterseniz mutlaka 1 gece
buzdolabında tatlının üzerine streç film kapatarak dinlendirmenizi öneririm.
Dilerseniz üzerine tarçın, hindistan cevizi, meyve ve ckikolata sosları koyarak
servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun J
Yorumlar
Yorum Gönder