ÜÇ BEYAZIN BULUNMADIĞI DİYET TATLI



Merhaba...

Şeker ve un olmayan, tadını mineral zengini hurmadan alan, ara öğünlerde sıkça tükettiğimiz kuru meyve ve ceviz, fındık ve badem ile bütünleşerek tatlı isteğimizi bastıran Hurma Topları hem kolay hem lezzetli…


Hurmanın hücreleri yenileyen özelliği vardır. Hurma doyurucu ve besleyicidir. İçinde bulunan vitaminleri sağlık açısından çok faydalıdır. Şeker, protein, lif ve farklı yağlar başta olmak üzere 16 farklı mineral içeriyor. Ayrıca zengin bir C, B1, B2 ve A vitamini kaynağıdır. Hurma bağışıklık sistemini güçlendirir ve özellikle kanser hastalığına yakalanma riskini azaltır


Malzemeler :
1 Su Bardağı Yulaf Ezmesi
1 Su Bardağı Hurma (Çekirdekleri Çıkartılmış, Yumuşak Hurma)
1 Çay Bardağı Badem
1 Çay Bardağı Ceviz
1 Çay Bardağı Fındık
1-2 Yemek Kaşığı Kuru Üzüm
1 Adet Muz ( Küçük Boy )
Tarçın ( isteğe Göre )


Üzeri İçin:

Arzuya Göre: Kakao, Hindistan Cevizi, File Fındık, Antep Fıstığı


Yapılışı:
Hurmalar sert ise sıcak su içerisine 10-15 dk bekleterek yumuşamasını sağlayalım.Badem, ceviz ve fındığı rondodan geçiriyoruz. Hurmaları küçük küçük doğrayıp rondodan geçiriyoruz. Derin yoğurma kap içerisine muzu çatal yardımıyla eziyoruz.

Yulaf ezmesi, rondodan çektiğimiz hurma, badem, ceviz, fındığı kap içerisine ilave ediyoruz. Kuru üzüm ve tarçını ekleyip yoğurarak karıştırıyoruz. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak top şekli veriyoruz. Şekil verirken zorlanırsanız yarım saat buzdolabında bekletebilirsiniz.

Dilerseniz şekil verdikten sonra damak zevkinize göre çikolata, kakao, hindistan cevizi, file fındık, antep fıstığına bulayarak servis tabağına diziyoruz. Buzdolabında en az 1 saat dinlendirdikten sonra Hurma Topları’nı servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun J





Yorumlar

Popüler Yayınlar