KARPUZUN GURME HALİ



Merhaba…

Toz şeker, yumurta, yağ, un ve kabartma tozuyla hazırlanan pasta tabanlarını şimdilik rafa kaldırın. Havalar biraz nazlı gitse de, yaz geldi, hafif tatlılara ihtiyaç var. Bu sebepten Karpuzdan Pasta hazırlayıp sevdiklerinizi şaşırtabilirsiniz. Böylesine güzel bir tadı denerken hepimiz hem şaşırdık hem de sevindik. Çünkü öylesine güzel bir pasta oldu ki anlatamayız.


Karpuzdan pasta mı olur demeyin,  manavdan alacağınız bir karpuz ile hem bu sıcak yaz aylarında ferahlayıp,  hem de kendi zevkinizle süslediğiniz pastanızın eşsiz lezzetine doymak için yapmanız gereken tek şey soğutulmuş bütün bir karpuza bir heykeltıraş edasıyla şekil vermek. Sonrası oldukça basit, çırpılmış krema, taze meyveler ve pasta süsleri sizi yönlendirecek.


Bence hemen deneyin ancak serinleten bu pastanın nasıl lezzetli olduğunu öyle anlayabilirsiniz.


Malzemeler:

1 adet orta boy karpuz


Kreması için:

2 paket toz krem şanti
1.5 su bardağı süt


Süslemek için:
Arzunuza göre fındık, fıstık, file badem, meyve çeşitleri


Yapılışı:

Bol suda yıkadığınız karpuzu, alt ve üst kısmından kesin. Küp halini alan karpuzu rahatça şekil verebileceğiniz bir zemine dik olarak oturtun.

Karpuz kabuğuna taktırdığınız keskin bir bıçağı, aşağı doğru hareket ettirip karpuz kabuklarını bu şekilde soyun. Küçük bir bıçak yardımıyla kalan beyaz kısımları alıp son rötuşları yapın.

Kabukları tamamen soyulmuş karpuzdan oluşan pasta tabanı daha doğrusu kütleniz hazır. İki katlı pastalar hazırlamak için onu bölebilir, kalıp yardımıyla şekil verebilir ya da bütün olarak kullanabilirsiniz.

Pastanın kreması için; toz krem şantiyi soğuk süt ilavesiyle mikserle çırpın. Köpürüp yoğun bir kıvam alan şantiyi derin dondurucuda bekletin. Kremanın daha kısa sürede katı hale gelmesi için küçük bir paket krema sertleştirici kullanabilirsiniz.

Servis tabağına aldığınız karpuzun fazla suyunu kağıt havlu yardımıyla alın. Bu kremşantimizin daha kolay yapışmasını sağlayacak.

Dolaptan çıkardığınız kremayla karpuzun üzerini hızlıca kaplayın. Yan kısımlarını düz bir spatula yardımıyla düzeltin. Karpuzun gözükmemesine özen gösterin.
Kabuklarını dikkatlice kestiğiniz karpuzu iki kat halinde kesip araya krema sürerek iki katlı bir pasta da hazırlayabilirsiniz. Bu durumda buzdolabında bekletme süresini uzatmayın yeter.

Pastanın üzerini dilediğiniz meyve ve pasta süsleri ile süsleyin. Yan kısımlarını badem kırıkları ya da file badem parçalarıyla kaplayın.

Buzdolabında 6-8 saat kadar soğuttuğunuz karpuz pastayı, servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun J


Yorumlar

Popüler Yayınlar