KARPUZUN GURME HALİ
Merhaba…
Toz şeker, yumurta, yağ, un ve kabartma tozuyla hazırlanan
pasta tabanlarını şimdilik rafa kaldırın. Havalar biraz nazlı gitse de, yaz
geldi, hafif tatlılara ihtiyaç var. Bu sebepten Karpuzdan Pasta hazırlayıp
sevdiklerinizi şaşırtabilirsiniz. Böylesine güzel bir tadı denerken hepimiz hem
şaşırdık hem de sevindik. Çünkü öylesine güzel bir pasta oldu ki anlatamayız.
Karpuzdan pasta mı olur demeyin, manavdan
alacağınız bir karpuz ile hem bu sıcak yaz aylarında ferahlayıp, hem de
kendi zevkinizle süslediğiniz pastanızın eşsiz lezzetine doymak için yapmanız
gereken tek şey soğutulmuş bütün bir karpuza bir heykeltıraş edasıyla şekil
vermek. Sonrası oldukça basit, çırpılmış krema, taze meyveler ve pasta süsleri
sizi yönlendirecek.
Bence hemen deneyin ancak serinleten bu pastanın nasıl
lezzetli olduğunu öyle anlayabilirsiniz.
Malzemeler:
1 adet orta boy karpuz
Kreması için:
2 paket toz krem şanti
1.5 su bardağı süt
Süslemek için:
Arzunuza göre fındık, fıstık, file badem, meyve çeşitleri
Yapılışı:
Bol suda yıkadığınız karpuzu, alt ve üst kısmından kesin. Küp
halini alan karpuzu rahatça şekil verebileceğiniz bir zemine dik olarak
oturtun.
Karpuz kabuğuna taktırdığınız keskin bir bıçağı, aşağı doğru
hareket ettirip karpuz kabuklarını bu şekilde soyun. Küçük bir bıçak yardımıyla
kalan beyaz kısımları alıp son rötuşları yapın.
Kabukları tamamen soyulmuş karpuzdan oluşan pasta tabanı
daha doğrusu kütleniz hazır. İki katlı pastalar hazırlamak için onu bölebilir,
kalıp yardımıyla şekil verebilir ya da bütün olarak kullanabilirsiniz.
Pastanın kreması için; toz krem şantiyi soğuk süt ilavesiyle
mikserle çırpın. Köpürüp yoğun bir kıvam alan şantiyi derin dondurucuda
bekletin. Kremanın daha kısa sürede katı hale gelmesi için küçük bir paket
krema sertleştirici kullanabilirsiniz.
Servis tabağına aldığınız karpuzun fazla suyunu kağıt havlu
yardımıyla alın. Bu kremşantimizin daha kolay yapışmasını sağlayacak.
Dolaptan çıkardığınız kremayla karpuzun üzerini hızlıca
kaplayın. Yan kısımlarını düz bir spatula yardımıyla düzeltin. Karpuzun
gözükmemesine özen gösterin.
Kabuklarını dikkatlice kestiğiniz karpuzu iki kat halinde
kesip araya krema sürerek iki katlı bir pasta da hazırlayabilirsiniz. Bu
durumda buzdolabında bekletme süresini uzatmayın yeter.
Pastanın üzerini dilediğiniz meyve ve pasta süsleri ile süsleyin.
Yan kısımlarını badem kırıkları ya da file badem parçalarıyla kaplayın.
Buzdolabında 6-8 saat kadar soğuttuğunuz karpuz pastayı, servis
edebilirsiniz.
Afiyet olsun J
Yorumlar
Yorum Gönder