ÜSTÜ KREM KARAMEL ALTI BROWNİE, LEZZET TUTKUNLARINA: BROWMEL



Merhaba…

Akşama misafir geliyorken, biraz değişik, duruma ve konuma uygun bir tatlı yapmak gerektiğinde gerçekten damakta ve gözde şölen oluşturacak bir tatlı Browmel


Krem karamel çok sevilen yumurta bazlı bir tatlıdır. Üstü krem karamel altı brownie olan, karamel ve çikolata tadında tatlı, kek arası bir lezzet Browmel (krem karamelli brownie).

Karamelize olmuş şeker tadını tavana çıkarır. Bu tarifin bilinen krem karamelden farkı, altında kakaolu bir kek tabanın olması.



Kramelize olmuş şeker piştikten sonra, eriyik hale gelip, keki ıslattığında tatlıya güzel bir efekt veriyor. Böylelikle üç katmanlı, göze ve damağa çok güzel hitap eden bu tatlı ortaya çıkıyor. 


Fotoğrafına baktığınızda biraz çekimser yaklaşabilirsiniz. İlk yaparken olur mu? Olmaz mı? endişesiyle birlikte yapılıyor. Tarifin tutmama olasılığı inanın yok. Yoğunluk, ağırlık, kaldırma kuvveti derken kimya ve fizik formülleri bu tarifte de doğru çıkıyor. Lafı çok uzatmadan gelelim tarifimize


Malzemeler:

Karamel için:

1 su bardağı toz şeker (karamel için)


Krem İçin:

750 ml. süt
4 yemek kaşığı toz şeker
4 adet yumurta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)


Keki İçin:

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
3-4 yemek kaşığı kakao
1/2 paket bitter çikolata (eritip keke karıştırın)
1 su bardağı un ve 2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Ortası delikli tabanı düz bir kek kalıbı (Kalıbın sadece kenarlarını yağlayın.)


Yapılışı:

Karamel için toz şekeri eritin, kenarları köpüklensin, rengi karamele dönsün ama yanmasın. Kalıbın içine dökün, soğusun.

Krem için sütü biraz ılıtın ve şekeri içinde eritin. Yumurtaları vanilya ile mikserle çırpın. Süt ile karıştırın ve kalıba dökün.

Kek için yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın, kabarsın ve yoğurt kıvamına gelsin.
Diğer kalan malzemeleri hazırladığınız yumurta+şeker karışımına ekleyip spatul veya ahşap bir kaşıkla karıştırın ve krem için hazırladığınız  süt karışımın üzerine kaşık, kaşık dökün.

Kek karışımını dökünce, sütün içinde karışıyormuş gibi bir hal alır. Ardından kek karışımı süt karışımının üzerine çıkar.

Kalıbınızı daha geniş içi yarıya kadar su dolu bir tepsiye yerleştirin.170 C'de yaklaşık 45-50 dk. kadar pişirin.

Soğuyunca browmeli buzdolabına koyun. 8-10 saat bekletin. Soğuyan tatlıyı kalıptan kolay çıkması için  1 dakika kadar sıcak su buharının üzerinde tutun. Dikkatli bir şekilde tabağa ters çevirip servis yapın.

Afiyet olsun J


Yorumlar

Popüler Yayınlar