GÖRÜNTÜSÜ AŞUREYE , TADI SU MUHALLEBİSİNE BENZEYEN HELATİYE


Merhaba...

Gül şerbetinde sakızlı su muhallebisi, badem, antep fıstığı, mevsim meyveleri  ile sunulan  Helatiye son derece hafif aynı zamanda damakta bıraktığı gül aromasıyla da bir o kadar lezzetli bir tatlı. Su muhallebisi içinde küp küp bulunuyor. Sunum olarak da çok farklı!

Helatiye Osmanlı tatlılarından birisidir. Helatiye Tatlısı’nın bildiğimiz su muhallebisinden pek fazla farkı yok. Sadece kuru ve yaş meyvelerle süslenmesi ve şerbet içinde sunulması muhallebiye hem görünüm hem de lezzet açısından artı kazandırıyor.

Damla sakızlı muhallebi, gül suyu şerbeti ve dilediğiniz meyvelerle yapılan son derece hafif , aromalı ve leziz bir tatlı. Yaz günleri için ideal.


Malzemeler:

2 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 su bardağı Pudra Şekeri
1-2 tane damla sakızı (mercimek büyüklüğünde kıyılmış)
2 çorba kaşığı Mısır Nişastası
1 çorba kaşığı Un


Şurubu için:

4 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı gül suyu


Süslemek için:

2 çorba kaşığı badem
2 çorba kaşığı antep fıstığı
Mevsim meyveleri


Yapılışı:

Şurup için 4 su bardağı su, 3 su bardağı şekeri karıştırıp kaynatın. Ocaktan indirmeden hemen önce gül suyunu ekleyin ve serin bir yerde soğuması için bekletin. Bu arada siz de muhallebiyi hazırlayın.

Tencereyi ocağa koyun, önce kısık ateşte sütün yarısına, un ve nişasta ekleyip topaklanmamasına özen göstererek karıştırın. Başka bir kapta sütün diğer yarısına pudra şekeri, su, damla sakızı ekleyerek yine topaklanmamasına özen göstererek çırpın.

Kaynamakta olan tencereye daha önce hazırladığınız süt karışımını eklemeniz gerekiyor. Bu işlemi orta ateşte yavaş yavaş yapın. Sürekli olarak tahta kaşığı tencere içinde çevirin.
Birkaç dakika sonra karışım muhallebi kıvamına gelecek. Bu aşamada ateşten alınacak.
Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın. Tepsiye 1 santim kalınlığında dökün. Muhallebi soğuyunca küçük küpler halinde kesin.

Önceden hazırlamış olduğunuz şurup soğuduktan sonra badem ve Antepfıstığını ilave edin küp şeklinde dilimlediğiniz muhallebiyi şurubun içine bırakın ve mevsim meyveleriyle birlikte servis kaselerine alın. Soğuk servis yapın.

Afiyet olsun J




Yorumlar

Popüler Yayınlar