ÇOCUKLARA, ÇOCUKLUĞUNU ÖZLEYENLERE ÖZEL BAYRAM ŞEKERİ
Merhaba..
Büyüklerin bayramı
tatlısı olur da çocukların olmazmı ? Çocukluğumuzda bayıla bayıla yediğimiz
şekerden yapacağız desek, üstelik lezzeti kadar pratik de desek... İster hediyelik ister evde yemelik. İnce, uzun
çubuklara geçirilmiş elma şekerlerinden bahsediyorum, hani şu kıpkırmızı ve
parlak şekerlerden. Eğer siz de "Eskiden elma şekeri vardı, ne günlerdi
yahu!" ya da "Şu elma şekeri nasıl yapılıyor ya bilen yok mu?"
diye haykıran insanlardansanız başlıyoruz...
Hazır mıyız? Çünkü birazdan hem kendinizi hem sevdiklerinizi
leziz bir zaman yolculuğuna çıkaracak o tarifi izleyeceksiniz ve adımlarına bir
bir şahit olacaksınız.
Malzemeler:
5 adet orta boy kırmızı elma
1 su bardağışeker
2 su bardağı su
1/2 adet limonun suyu
1 çay kaşığı gıda boyası(dilediğiniz renkte)
Lolipop çubuğu yada dondurma çubuğu
Yapılışı:
elmaları sirkeli suda yıkamanız gerekiyor daha sonra iyice
durulayıp mutfak havlusu ile iyice kurutmalısınız. Elma kabuklarının donmasını
engellemek için yaklaşık bir saat buzdolabında bekletelim.
Şeker ve suyu tencereye alın ve yüksek ateşte karıştırın.
Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika orta ateşte kaynaması için bekleyin. Gıda
boyası ve limon suyunu ekleyip bir iki kere karıştırıp 10-15 dakika daha orta
ateşte tutun.
Kıvam yoğunlaştığında ocağı kapatıp 10 dk kadar ılınması
için bekleyin. Bu sırada yıkanıp kurulanmış (kuru olması çok önemli) elmaların
sap kısımlarından elmayı taşıyabilecek çubukları geçirin. Elmaları sosa iyice
batırın ve her yerine bulaşmasını sağlayın. Hemen yağlı kağıt üstüne alın ve
donması için bir bekleyin.
Afiyet olsun J
Yorumlar
Yorum Gönder