ÇOCUKLARA, ÇOCUKLUĞUNU ÖZLEYENLERE ÖZEL BAYRAM ŞEKERİ


Merhaba..

Büyüklerin bayramı  tatlısı olur da çocukların olmazmı ?  Çocukluğumuzda bayıla bayıla yediğimiz şekerden yapacağız desek, üstelik lezzeti kadar pratik de desek... İster hediyelik ister evde yemelik. İnce, uzun çubuklara geçirilmiş elma şekerlerinden bahsediyorum, hani şu kıpkırmızı ve parlak şekerlerden. Eğer siz de "Eskiden elma şekeri vardı, ne günlerdi yahu!" ya da "Şu elma şekeri nasıl yapılıyor ya bilen yok mu?" diye haykıran insanlardansanız başlıyoruz...


Hazır mıyız? Çünkü birazdan hem kendinizi hem sevdiklerinizi leziz bir zaman yolculuğuna çıkaracak o tarifi izleyeceksiniz ve adımlarına bir bir şahit olacaksınız.


Malzemeler:

5 adet orta boy kırmızı elma
1 su bardağışeker
2 su bardağı su
1/2 adet limonun suyu
1 çay kaşığı gıda boyası(dilediğiniz renkte)
 Lolipop çubuğu yada dondurma çubuğu


Yapılışı:

elmaları sirkeli suda yıkamanız gerekiyor daha sonra iyice durulayıp mutfak havlusu ile iyice kurutmalısınız. Elma kabuklarının donmasını engellemek için yaklaşık bir saat buzdolabında bekletelim.

Şeker ve suyu tencereye alın ve yüksek ateşte karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika orta ateşte kaynaması için bekleyin. Gıda boyası ve limon suyunu ekleyip bir iki kere karıştırıp 10-15 dakika daha orta ateşte tutun.

Kıvam yoğunlaştığında ocağı kapatıp 10 dk kadar ılınması için bekleyin. Bu sırada yıkanıp kurulanmış (kuru olması çok önemli) elmaların sap kısımlarından elmayı taşıyabilecek çubukları geçirin. Elmaları sosa iyice batırın ve her yerine bulaşmasını sağlayın. Hemen yağlı kağıt üstüne alın ve donması için bir bekleyin. 

Afiyet olsun J


Yorumlar

Popüler Yayınlar