GÜN SOHBETLERİNİN VAZGEÇİLMEZİ AĞLAYAN KEK



Merhaba…

Her evde bulunan malzemelerle hazırlanan çikolata düşkünlerinin de bayılacağı ''Ağlayan Kek'' ya da bir diğer adıyla ''Ağlayan Pasta'' tarifini vereceğiz


Ağlayan kek hemen herkesin bayılarak  yediği lezzetlerden biri. Yapımının pratik olması vesilesi ile de tercih listelerinde oldukça üst sıralarda.


Alt zemini ıslak kek, üst katmanı kremşanti ve en üst katmanı çikolata sosundan oluşan ağlayan kek hafif oluşuyla ve pratik oluşuyla vazgeçilmez tatlar arasında yer alıyor. 


Malzemeler:

4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 su bardağı un
1 çay bardağı kakao
1 paket kabartma tozu



Keki ıslatmak için:

2 su bardağı süt



Kekin üzeri için:

1 paket krem şanti ( İsteğe bağlı olarak 2 paket de olabilir. )
1 paket çikolata sosu ( Hazır sos ile ideal kıvamı yakalayacaksınız. Ancak isterseniz sosu kendiniz de hazırlayabilirsiniz. )
İsteğe bağlı olarak hindistan cevizi


Yapılışı:

Öncelikle çikolata sosunu paketin üzerindeki ölçüye ve yapılış aşamasına göre hazırlayın. Kekiniz pişene kadar sosunuzun soğuması gerekiyor.
Çikolata sosundan sonra yine kek hazır olana kadar soğuması için kremşantiyi hazırlayın ve buzdolabına koyun.

Tarifin kekini hazırlarken öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpın. Krema kıvamına geldikten sonra diğer tüm kek malzemelerini de ilave ederek çırpmaya devam edin. Kek harcınız hazır olduktan sonra bir borcamı yağlayın ve harcı dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kekinizi pişirin.

Fırından çıkardığınız kekin ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin. Daha sonra kekinizi bir kürdan yardımıyla delin. Bu işlem kekin sosu ve sütü çekmesini sağlayacak. Kekinizi süt ile ıslatın ve soğumasını bekleyin.

Tüm malzemeler soğuduktan sonra kekin üzerine öncelikle krem şantiyi dökün ve yayın. Daha sonra üzerine aynı şekilde çikolata sosunu ekleyin. Eğer hazır çikolata sosu kullanmak istemezseniz 200 gr. kadar süt kremasını kaynama noktasına getirip içerisine 160 gr. bitter çikolata ilave edip eriterek çikolata sos elde edebilirsiniz.

Keki bir müddet buzdolabında beklettikten sonra sunumunuzda çilek kullanabilirsiniz. Kekimizden bir dilim aldıktan sonra dilimlediğimiz çileği üzerine ve yanına koyarak servis edebilir , arzunuza bağlı olarak üzerine hindistan cevizi veya fıstık da kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun J


Yorumlar

Popüler Yayınlar