GÜN SOHBETLERİNİN VAZGEÇİLMEZİ AĞLAYAN KEK
Merhaba…
Her evde bulunan malzemelerle hazırlanan çikolata
düşkünlerinin de bayılacağı ''Ağlayan Kek'' ya da bir diğer adıyla ''Ağlayan
Pasta'' tarifini vereceğiz
Ağlayan kek hemen herkesin bayılarak yediği lezzetlerden biri. Yapımının pratik
olması vesilesi ile de tercih listelerinde oldukça üst sıralarda.
Alt zemini ıslak kek, üst katmanı kremşanti ve en üst
katmanı çikolata sosundan oluşan ağlayan kek hafif oluşuyla ve pratik oluşuyla
vazgeçilmez tatlar arasında yer alıyor.
Malzemeler:
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 su bardağı un
1 çay bardağı kakao
1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için:
2 su bardağı süt
Kekin üzeri için:
1 paket krem şanti ( İsteğe bağlı olarak 2 paket de olabilir.
)
1 paket çikolata sosu ( Hazır sos ile ideal kıvamı
yakalayacaksınız. Ancak isterseniz sosu kendiniz de hazırlayabilirsiniz. )
İsteğe bağlı olarak hindistan cevizi
Yapılışı:
Öncelikle çikolata sosunu paketin üzerindeki ölçüye ve
yapılış aşamasına göre hazırlayın. Kekiniz pişene kadar sosunuzun soğuması
gerekiyor.
Çikolata sosundan sonra yine kek hazır olana kadar soğuması
için kremşantiyi hazırlayın ve buzdolabına koyun.
Tarifin kekini hazırlarken öncelikle yumurta ve şekeri
iyice çırpın. Krema kıvamına geldikten sonra diğer tüm kek malzemelerini de
ilave ederek çırpmaya devam edin. Kek harcınız hazır olduktan sonra bir borcamı
yağlayın ve harcı dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kekinizi
pişirin.
Fırından çıkardığınız kekin ilk sıcaklığının çıkmasını
bekleyin. Daha sonra kekinizi bir kürdan yardımıyla delin. Bu işlem kekin sosu
ve sütü çekmesini sağlayacak. Kekinizi süt ile ıslatın ve soğumasını bekleyin.
Tüm malzemeler soğuduktan sonra kekin üzerine öncelikle
krem şantiyi dökün ve yayın. Daha sonra üzerine aynı şekilde çikolata sosunu
ekleyin. Eğer hazır çikolata sosu kullanmak istemezseniz 200 gr. kadar süt
kremasını kaynama noktasına getirip içerisine 160 gr. bitter çikolata ilave
edip eriterek çikolata sos elde edebilirsiniz.
Keki bir müddet buzdolabında beklettikten sonra sunumunuzda
çilek kullanabilirsiniz. Kekimizden bir dilim aldıktan sonra dilimlediğimiz
çileği üzerine ve yanına koyarak servis edebilir , arzunuza bağlı olarak
üzerine hindistan cevizi veya fıstık da kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun J
Yorumlar
Yorum Gönder