FISTIK SEVERLER BU LEZZETE BAYILACAK!
Merhaba…
Misafirlerinize nefis bir helva tarifi hazırlamaya ne
dersiniz? Antep fıstığı ile harmanlanmış olan bu helva tarifinin tadına
bayılacaksınız. Bugün size Sultan Helvası tarifini vereceğim.
Fıstık severler bu Sultan Helvasına fıstık katarak
enfes bir lezzet ortaya çıkıyor mutlaka denemelisiniz..
İrmik... Mutfaklarımızın vazgeçilmez ürünü. Neler yapılmaz
ki onunla... Sütlüsü, şerbetlisi derken uzayıp gider irmikle yapılabilenler
listesi. Şam tatlısına, şekerpareye, revaniye kattığı lezzeti ise sevenleri çok
iyi bilir.
Kimi çam fıstıklısını, kimi peynirlisini, kimi
bademlisini, kimi sütle, kimi su ile pişenini tercih eder. Herkes kendine
göre doğrudur. Yeter ki denesin. Biz hepsini çok severiz ama bu tarif çok
farklı oluyor.
Malzemeler:
1 Paket İrmik
200 gr tereyağ ya da margarin
1 Su bardağı toz Antep fıstığı
200 gr tereyağ ya da margarin
1 Su bardağı toz Antep fıstığı
2 Su bardağı Su
2 Su Bardağı Süt
3,5 Bardak Toz şeker
2 Su Bardağı Süt
3,5 Bardak Toz şeker
Yapılışı:
Yağ, süt, su ve şekeri kaynatın.
İrmik ve fıstık, teflon ya da seramik bir yayvan tencerede,
rengi dönene ve kokusu çıkana kadar kavrulur.
Kaynamış olan şeker su karışımı, kavrulmuş irmiğin üzerine
yavaşça dökülür ve karıştırılır.
Bir taşım kaynatılan tencerenin üzerine bir kağıt havlu veya
mutfak bezi kapatılarak 45 dakika hiç açılmadan demlendirilmelidir.
Helva, 45 dakika sonra açılır. İsteğe bağlı olarak bir tatlı
kaşığı tarçın ilave edilip harmanlanır ve ılık servis yapılır.
Afiyet olsun J
Yorumlar
Yorum Gönder