FISTIK SEVERLER BU LEZZETE BAYILACAK!



Merhaba…

Misafirlerinize nefis bir helva tarifi hazırlamaya ne dersiniz? Antep fıstığı ile harmanlanmış olan bu helva tarifinin tadına bayılacaksınız. Bugün size Sultan Helvası tarifini vereceğim.
Fıstık severler bu Sultan Helvasına fıstık katarak enfes bir lezzet ortaya çıkıyor mutlaka denemelisiniz..

İrmik... Mutfaklarımızın vazgeçilmez ürünü. Neler yapılmaz ki onunla... Sütlüsü, şerbetlisi derken uzayıp gider irmikle yapılabilenler listesi. Şam tatlısına, şekerpareye, revaniye kattığı lezzeti ise sevenleri çok iyi bilir.

Kimi çam fıstıklısını, kimi peynirlisini, kimi bademlisini,  kimi sütle, kimi su ile pişenini tercih eder. Herkes kendine göre doğrudur. Yeter ki denesin. Biz hepsini çok severiz ama bu tarif çok farklı oluyor.


Malzemeler:

1 Paket İrmik
200 gr tereyağ ya da margarin
1 Su bardağı toz Antep fıstığı
2 Su bardağı Su
2 Su Bardağı Süt
3,5 Bardak Toz şeker


Yapılışı:
Yağ, süt, su ve şekeri kaynatın.

İrmik ve fıstık, teflon ya da seramik bir yayvan tencerede, rengi dönene ve kokusu çıkana kadar kavrulur.

Kaynamış olan şeker su karışımı, kavrulmuş irmiğin üzerine yavaşça dökülür ve karıştırılır.
Bir taşım kaynatılan tencerenin üzerine bir kağıt havlu veya mutfak bezi kapatılarak 45 dakika hiç açılmadan demlendirilmelidir.

Helva, 45 dakika sonra açılır. İsteğe bağlı olarak bir tatlı kaşığı tarçın ilave edilip harmanlanır ve ılık servis yapılır.

Afiyet olsun J




Yorumlar

Popüler Yayınlar