CEVİZ VE İNCİR İLE HAZIRLANAN BU TARİF OLDUKÇA LEZZETLİ… CEVİZLİ KURU İNCİR TATLISI
Merhaba…
Kendi başına bir tatlıdır incir ama çok basit bir iki
işlemden geçince kendi çapında bir tatlı olup çıkar karşınıza. Tarifini
vereceğimiz Kuru İncir Tatlısı; en hafif meyvelerden biri olan incir ile en
sağlıklı gıdalardan biri olan cevizin buluşmasıyla ortaya nefis bir lezzet ve
görsel bir şölen çıkıyor adeta.
Malzemeler:
1 kilo incir
Ceviz bütün veya kırılmış
1 kilo süt ya da su
2 kaşık toz şeker
Servis için;
Arzuya göre; ceviz, kaymak, antep fıstığı veya tarçın
Yapılışı:
İncirleri yıkayarak bütün şekilde kesmeden ılık suda 30
dakika kadar bekletin.
Sapını koparalım ve parmağımızla içte yer açalım ve dövülmüş
yada bütün cevizi dolduralım. Tepsimize yada tenceremizin dibine dizelim.
Üzerine 1 kilo soğuk sütü (ya da suyu) incirlerin yarısını
biraz geçecek şekilde ekleyelim. Üzerine kaşıkla gezdirerek 2 kaşık toz şeker
serpelim 20-25 dakika sütün ve incirlerin pişmesini bekleyelim.
Sonra ayrı bir kaba alın (borcam olabilir). Tencerede
sosunuz kaldıysa üzerine gezdirin. Soğuyunca servis yapın. Üzerini ceviz, kaymak,
tarçın, Antep fıstığı veya tarçınla süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun J
Yorumlar
Yorum Gönder