CEVİZ VE İNCİR İLE HAZIRLANAN BU TARİF OLDUKÇA LEZZETLİ… CEVİZLİ KURU İNCİR TATLISI



Merhaba…

Kendi başına bir tatlıdır incir ama çok basit bir iki işlemden geçince kendi çapında bir tatlı olup çıkar karşınıza. Tarifini vereceğimiz Kuru İncir Tatlısı; en hafif meyvelerden biri olan incir ile en sağlıklı gıdalardan biri olan cevizin buluşmasıyla ortaya nefis bir lezzet ve görsel bir şölen çıkıyor adeta.


Kuru incir içeriğinde barındığı vitamin ve mineraller sayesinde vücudun direncini artırıp bol enerji veriyor. Bol yağlı ve şerbetli tatlılardan çok daha lezzetli ve yerken daha az vicdan azabı duymanız için söyleyebilirim ki içine çok çok az şeker koysanız da kendine has tadı, tatlı ihtiyacınızı gidermeye yeterli oluyor, içinde hiç yağ olmaması da cabası.


Malzemeler:

1 kilo incir
Ceviz bütün veya kırılmış
1 kilo süt ya da su
2 kaşık toz şeker
 

Servis için;

Arzuya göre; ceviz, kaymak, antep fıstığı veya tarçın



Yapılışı:

İncirleri yıkayarak bütün şekilde kesmeden ılık suda 30 dakika kadar bekletin.

Sapını koparalım ve parmağımızla içte yer açalım ve dövülmüş yada bütün cevizi dolduralım. Tepsimize yada tenceremizin dibine dizelim.

Üzerine 1 kilo soğuk sütü (ya da suyu) incirlerin yarısını biraz geçecek şekilde ekleyelim. Üzerine kaşıkla gezdirerek 2 kaşık toz şeker serpelim 20-25 dakika sütün ve incirlerin pişmesini bekleyelim.

Sonra ayrı bir kaba alın (borcam olabilir). Tencerede sosunuz kaldıysa üzerine gezdirin. Soğuyunca servis yapın. Üzerini ceviz, kaymak, tarçın, Antep fıstığı veya tarçınla süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun J

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar