BASİT, PRATİK, ŞIK : ELMALI MİLFÖY
Merhaba…
Elma ile güzel görüntüye sahip lezzetli bir tatlı
yapabilirsiniz. Aslında onlar porsiyonluk birer elmalı milföy. Ancak şekil
olarak büyük bir farkla.
Milföy şeritlerinin içine yerleştirilen cips şeklindeki ince
elma dilimleri rulo haline gelen hamurların gül şeklini almasını sağlıyor.
Tarifi uygulaması da bir o kadar eğlenceli.
Malzemeler:
12 adet milföy hamuru
2 adet büyük boy kırmızı elma
1/2 adet taze sıkılmış limon suyu
1 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı ayva reçeli (tanesiz sulu kısmı)
1/4 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
Bol suda yıkadıktan sonra ortadan ikiye kesip çekirdeklerini
çıkardığınız kırmızı elmaları ince ince cips şeklinde kesin.
Kararmaması için taze sıkılmış limon suyuyla harmanladığınız
elma dilimlerini sıcak suda 2-3 dakika kadar kaynatın. Suyunu süzdükten sonra
üzerlerini kurulayın.
Milföy hamurlarını oda sıcaklığında bekletin. Üzerlerini
hafifçe unladıktan sonra yana ve yukarıya doğru uzatıp dikdörtgen şeklinde
açın.
Her bir milföy hamurunu uzunlamasına ortadan ikiye kesip iki
şerit elde edin.
Hamur şeritlerinin üzerine ayva reçelinin sulu kısmını sürüp
tarçın serpiştirin. 3-4 dilim elmayı birbiri üzerine gelecek şekilde yatay
olarak hamurların üzerine dizin.
Hamuru ikiye katlar gibi kapatın. Elma dilimlerinin uç
kısımları içeride, üst kısımları dışarıda kalsın.
Uç kısmından dikkatli bir şekilde katlayıp her bir hamur
parçasını yuvarlayın. Elma dilimleri tomurcuk gül şeklini alacak, milföy
hamurları onları bir arada tutacak, göreceksiniz.
Göz göz olan silikon ya da teflon muffin kalıplarının iç
kısımlarını zeytinyağıyla yağladıktan sonra kalıpların iç kısımlarına elmalı
gül milföyleri yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hamur ve üst kısımları
hafif bir renk alana kadar pişirin.
Fırından alıp kısa bir süre soğuttuktan sonra pudra şekeri
ilavesiyle sevdiklerinizle paylaşın.
Afiyet olsun J
Yorumlar
Yorum Gönder