İSTER KAHVALTIYA, İSTER BEŞ CAYININ YANINA; PEYNİRLİ LOKMA BÖREK



Merhaba…

Bugün bir değişiklik yapalım istedim, çok mu acıktım canım mı çekti tam bilemesem de şöyle bir çayın yanında kızartma ile börek arası bir şeyler olsa dedim ve aklıma peynirli lokma böreği geldi. Bu tarifi sizlerle paylaşmak istedim, umarım çayınızı ocağa yeni koymuşsunuzdur ve çaya yetiştirebilirsiniz...

Kahvaltıda ya da beş çayının yanında servis edebileceğiniz peynirli lokma börek, herkesin hatta peynir sevmeyenlerin bile severek tüketeceği bir börektir.

Çabucak hazırlayabileceğiniz, börek tadında, mayasız ve çok kolay bir hamur kızartması tarifidir


Malzemeler:

3 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı rendelenmiş peynir veya lor peyniri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3-4 dal maydanoz veya dereotu (ince kıyılmış)
1 paket kabartma tozu (10 gram)
2 çay kaşığı tuz (peynirin tuzuna göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)
Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı sirke
2  su bardağı un 


Yapılışı:

Yumurtalar, derin bir kap içerisinde çırpılır. Çırpılan yumurtaların üzerine, un haricindeki malzemelerin tamamı ilave edilip, karıştırılır.

Elde edilen karışıma, ölçülü olarak azar azar un ilave edilip, güzelce karıştırılır ve koyu boza kıvamında bir hamur elde edilir.

Lokmaları kızarmak için, tavaya bolca sıvı yağ koyulup, kızdırılır. Hazırlanan lokma hamurundan tatlı kaşığı yardımı ile küçük parçalar kopartılıp, kızgın yağ içerisine bırakılır.

Hamurlar arkalı önlü çevrilerek, güzelce kızartılır ve kızartılan peynirli lokmalar servis tabağı üzerine çıkartılır.Lokma hamuru bitene kadar, aynı işlemlere devam edilir. Hazırlanan kahvaltılık peynirli lokma, sıcak olarak servis edilir.

Afiyet olsun J


Yorumlar

Popüler Yayınlar