İNGİLİZ ASİLZADESİ: MUFFİN


Merhaba...

İngiltere'de doğup büyümüş bir ekmektir Muffin . Çünkü kendisi özünde minnoş mu minnoş bir 
ekmek, hem de maya kullanılmadan yapılanından. Genelde muffin  cup keklerle karıştırılan muffin hem tatlı hem de tuzlu şekilde yapılmaktadır.


Bugün size tarifini verceğim peynirli , maydanozlu  muffin kahvaltı sofralarında hamur işi sevenler için harika yumuşacık, puf puf oluyor. Lezzeti ise inanılmaz güzel.


Çok pratik oluşu da artı değer katıyor tarife. Ben en çok kahvaltıda yemeyi sevdiğim için kahvaltılık tarif gözüyle bakıyorum. Ama aslında davetlerinizde de gönül rahatlığıyla yapabileceğiniz bir tarif.


Malzemeler:

3 yumurta
2 çay bardağı yogurt
1 çay bardağı zeytinyağı
küçük bir kase peynir
maydanoz,dereotu (isteğe göre)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı un

Üzeri için:Susam yada çörek otu 


Yapılışı :

Önce yumurtalar sonra yogurt ve sıvıyağ mikserle çırpılır. Peynir,maydanoz,dereotu ve tuz da ilave edilerek hafifçe karıştırılır.

Kabartma tozu ve unda ilave edilir bu aşamada mikser kullanmadan elde çırptım Kek hamurundan daha yoğun biraz katı kıvamlı bir hamur elde edilir .

Sonra 1 parmak kalacak şekilde kalıplara paylaştırılıp üzerine susam ekilir,  Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 20 dakika muffinler kabarana kadar pişirilir.

İç malzemeleri kurumadan pişen muffinleri, kağıt kalıplarında 5-10 dakika kadar dinlendirdikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.


Afiyet olsun J


Yorumlar

Popüler Yayınlar