DOĞAL AROMALI ARMUT TATLISI
Merhaba…
Armut tatlısı kısa sürede pişmesiyle ve az malzemeyle
yapılabilmesiyle oldukça pratik bir tatlı.
Dondurmayla, çikolata sosuyla, kaymakla, fındık, ceviz vs.
ile süsleyerek güzel bir sunumla misafirlerinize de ikram edebilirsiniz.
Malzemeler:
6 adet armut
3-4 adet karanfil
2 adet çubuk tarçın
4 su bardağı su
1 su bardağı şeker
Yapılışı:
Armutları saplarını koparmadan soyun, çekirdeklerini çıkarın
ve armutların alt kısımlarını bıçakla düzleştirin.
Tencereye suyu, şekeri, tarçın ve karanfili koyun, şeker
eriyene kadar karıştırın, kaynatın.
Şekerli suyun içinden tarçın ve karanfilleri çıkarıp
armutları koyun, 25-30 dakika kadar kısık ateşte pişirin, her tarafının
pişmesine dikkat edin.
30 Dakikadan sonra kontrol altında tutup devamlı bakmak
gerekiyor. Toplamda 1 saat içinde armutlarımız pişmiş oluyor.
Armutlarımız pişip şerbeti az kalıp koyulaşınca altını kapatıp dikkatlice servis tabağına alınır. Şerbetinden kaşıkla alınır üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun J
Yorumlar
Yorum Gönder