GÖRÜNTÜSÜ AŞUREYE , TADI SU MUHALLEBİSİNE BENZEYEN HELATİYE
Merhaba...
Gül şerbetinde sakızlı su muhallebisi, badem, antep fıstığı, mevsim meyveleri ile sunulan Helatiye son derece hafif aynı zamanda damakta bıraktığı gül aromasıyla da bir o kadar lezzetli bir tatlı. Su muhallebisi içinde küp küp bulunuyor. Sunum olarak da çok farklı!
Gül şerbetinde sakızlı su muhallebisi, badem, antep fıstığı, mevsim meyveleri ile sunulan Helatiye son derece hafif aynı zamanda damakta bıraktığı gül aromasıyla da bir o kadar lezzetli bir tatlı. Su muhallebisi içinde küp küp bulunuyor. Sunum olarak da çok farklı!
Helatiye Osmanlı tatlılarından birisidir. Helatiye
Tatlısı’nın bildiğimiz su muhallebisinden pek fazla farkı yok. Sadece kuru ve
yaş meyvelerle süslenmesi ve şerbet içinde sunulması muhallebiye hem görünüm
hem de lezzet açısından artı kazandırıyor.
Damla sakızlı muhallebi, gül suyu şerbeti ve dilediğiniz
meyvelerle yapılan son derece hafif , aromalı ve leziz bir tatlı. Yaz günleri
için ideal.
Malzemeler:
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 su bardağı Pudra Şekeri
1-2 tane damla sakızı (mercimek büyüklüğünde kıyılmış)
2 çorba kaşığı Mısır Nişastası
1 çorba kaşığı Un
2 su bardağı su
1 su bardağı Pudra Şekeri
1-2 tane damla sakızı (mercimek büyüklüğünde kıyılmış)
2 çorba kaşığı Mısır Nişastası
1 çorba kaşığı Un
Şurubu için:
4 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı gül suyu
3 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı gül suyu
Süslemek için:
2 çorba kaşığı badem
2 çorba kaşığı antep fıstığı
Mevsim meyveleri
Yapılışı:
Şurup için 4 su bardağı su, 3 su bardağı şekeri karıştırıp
kaynatın. Ocaktan indirmeden hemen önce gül suyunu ekleyin ve serin bir yerde
soğuması için bekletin. Bu arada siz de muhallebiyi hazırlayın.
Tencereyi ocağa koyun, önce kısık ateşte sütün yarısına, un
ve nişasta ekleyip topaklanmamasına özen göstererek karıştırın. Başka bir kapta
sütün diğer yarısına pudra şekeri, su, damla sakızı ekleyerek yine
topaklanmamasına özen göstererek çırpın.
Kaynamakta olan tencereye daha önce hazırladığınız süt
karışımını eklemeniz gerekiyor. Bu işlemi orta ateşte yavaş yavaş yapın.
Sürekli olarak tahta kaşığı tencere içinde çevirin.
Birkaç dakika sonra karışım muhallebi kıvamına gelecek. Bu aşamada ateşten alınacak.
Birkaç dakika sonra karışım muhallebi kıvamına gelecek. Bu aşamada ateşten alınacak.
Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın. Tepsiye 1 santim
kalınlığında dökün. Muhallebi soğuyunca küçük küpler halinde kesin.
Önceden hazırlamış olduğunuz şurup soğuduktan sonra badem ve
Antepfıstığını ilave edin küp şeklinde dilimlediğiniz muhallebiyi şurubun içine
bırakın ve mevsim meyveleriyle birlikte servis kaselerine alın. Soğuk servis
yapın.
Afiyet olsun J
Yorumlar
Yorum Gönder