CUPCAKE YİYEN İNSAN MUTSUZ UYUYAMAZ
Merhaba…
Hazırlayın bitter çikolatayı, pudra şekerini kakaolu cupcake
yapacağız J
Cupcake yapmak dünyanın en eğlenceli işlerinden biridir.
Renkli kremaları özene bezene yapılan süslemeleri ile cupcake yapmak tam bir sanattır.
Tatlı mı tatlı, süslü mü süslüler doğrusu. Yemeye kıyamayıp
karşısında saygıyla eğilip seyre daldığımız çeşitleri bile var. Renk renk şeker
hamurları sayesinde gelin ve damat kılıklarına bürünüp düğünlere de sızmaya
başladılar, gözümüzden kaçmadı bilesiniz. Yeni yetme olmalarına rağmen o çok
katlı düğün pastalarının tahtını sallıyor bu kokoşlar.
Porsiyonluk olması, buram buram lezzet kokması, albenili dış
görünüşleri onları cazip kılıyor. Bakıyoruz da iki ya da üç ısırıkta eser yok
kendisinden. Damaklarda bir şenlik havası.
Birbirinden renkli ve süslü şekillerde hazırlanmaya olanak
sağlayan, porsiyonluk kek çeşitlerinden biri olan cupcake tarifini; arzu
ettiğiniz pasta süsü ve şekerlemeleri ile süsleyip,
konuklarınıza görsel bir şölen yaşatabilirsiniz.
Malzemeler:
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
1/2 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 adet rendelenmiş limon kabuğu (arzuya göre)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
1 su bardağı çiğ krema
1 paket toz krem şanti
90 gram bitter çikolata
4 yemek kaşığı pudra şekeri
Yapılışı:
Kıvam alması için öncelikle krema karışımını hazırlayın. Çiğ
kremayı, küçük bir sos tenceresinde kısık ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayan
kremayı ocaktan alın.
Küçük parçalar halinde kestiğiniz bitter çikolatayı, kremaya
ekleyin ve karıştırarak kendi sıcaklığında erimesini sağlayın.
Oda sıcaklığında ılınan eritilmiş çikolata karışımına toz
krem şantiyi ve pudra şekerini ilave edin. Bir mikser yardımıyla hızlı devirde
çırptığınız krema karışımını buzdolabında 1 saat kadar soğutun.
Yumurtalar ve toz şekeri derin bir karıştırma kabına alın.
Mikser yardımıyla, yüksek devirde krema haline gelene kadar çırpın.
Ayçiçek yağı, süt, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu da
ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.
Kakao, elenmiş un ve kabartma tozu ekledikten sonra karışımı
tahta bir kaşık yardımıyla hızlıca karıştırın.
Cupcake kağıtlarına hazırladığınız harçtan 3 yemek kaşığı
kadar yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
Fırından çıkardığınız cupcakeleri oda sıcaklığında 5 dakika kadar bekletin.
Kıvam alan krema karışımını sıkma torbasına alın. Arzu
ettiğiniz uç kısmını kullanarak cupcakelerin üzerini hazırladığınız krema ile
kaplayın.
Arzuya göre renkli şekerler ya da çikolata parçaları ile
süsledikten sonra servis yapın.
Afiyet olsun J
Yorumlar
Yorum Gönder