CUPCAKE YİYEN İNSAN MUTSUZ UYUYAMAZ

Merhaba…

Hazırlayın bitter çikolatayı, pudra şekerini kakaolu cupcake yapacağız J 


Cupcake yapmak dünyanın en eğlenceli işlerinden biridir. Renkli kremaları özene bezene yapılan süslemeleri ile cupcake  yapmak tam bir sanattır.  


Tatlı mı tatlı, süslü mü süslüler doğrusu. Yemeye kıyamayıp karşısında saygıyla eğilip seyre daldığımız çeşitleri bile var. Renk renk şeker hamurları sayesinde gelin ve damat kılıklarına bürünüp düğünlere de sızmaya başladılar, gözümüzden kaçmadı bilesiniz. Yeni yetme olmalarına rağmen o çok katlı düğün pastalarının tahtını sallıyor bu kokoşlar. 


Porsiyonluk olması, buram buram lezzet kokması, albenili dış görünüşleri onları cazip kılıyor. Bakıyoruz da iki ya da üç ısırıkta eser yok kendisinden. Damaklarda bir şenlik havası. 


Birbirinden renkli ve süslü şekillerde hazırlanmaya olanak sağlayan, porsiyonluk kek çeşitlerinden biri olan cupcake tarifini; arzu ettiğiniz pasta süsü ve şekerlemeleri ile süsleyip, konuklarınıza görsel bir şölen yaşatabilirsiniz. 


Malzemeler:

2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
1/2 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 adet rendelenmiş limon kabuğu (arzuya göre)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu 


Kreması için:

1 su bardağı çiğ krema
1 paket toz krem şanti
90 gram bitter çikolata
4 yemek kaşığı pudra şekeri 



Yapılışı:

Kıvam alması için öncelikle krema karışımını hazırlayın. Çiğ kremayı, küçük bir sos tenceresinde kısık ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayan kremayı ocaktan alın.

Küçük parçalar halinde kestiğiniz bitter çikolatayı, kremaya ekleyin ve karıştırarak kendi sıcaklığında erimesini sağlayın.

Oda sıcaklığında ılınan eritilmiş çikolata karışımına toz krem şantiyi ve pudra şekerini ilave edin. Bir mikser yardımıyla hızlı devirde çırptığınız krema karışımını buzdolabında 1 saat kadar soğutun.

Yumurtalar ve toz şekeri derin bir karıştırma kabına alın. Mikser yardımıyla, yüksek devirde krema haline gelene kadar çırpın.

Ayçiçek yağı, süt, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu da ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.

Kakao, elenmiş un ve kabartma tozu ekledikten sonra karışımı tahta bir kaşık yardımıyla hızlıca karıştırın.

Cupcake kağıtlarına hazırladığınız harçtan 3 yemek kaşığı kadar yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız cupcakeleri oda sıcaklığında 5 dakika kadar bekletin.

Kıvam alan krema karışımını sıkma torbasına alın. Arzu ettiğiniz uç kısmını kullanarak cupcakelerin üzerini hazırladığınız krema ile kaplayın.

Arzuya göre renkli şekerler ya da çikolata parçaları ile süsledikten sonra servis yapın.

Afiyet olsun J 

Yorumlar

Popüler Yayınlar