ŞEKERPARENİN KÜÇÜK KARDEŞİ: KAYMAKPARE
Merhaba..Bugün size harika bir Türk tatlısı tarifi hazırladım. İçerik olarak farklı olsa da görüntü olarak hepimizin çok iyi bildiği şekerparenin kardeşi sanki. Adı da benziyor: KAYMAKPARE
Kaymakpare maliyeti çok az olan bir tatlı. Çünkü malzemeleri az. (Tabii kaymak ve antep fısıtığının fiyatını bir kenara bırakırsak 😅😅) Hal böyle olunca çok fazla da uğraştırmıyor. Yani yapımı basit bir tatlı. Zaten aşağıda malzemelerini saydım, okuyunca hak vereceksiniz.
Tadı gerçekten çok nefis. Damak tadına sahip olanlar, kaymakpareyi helva ile un kurabiyesi karışımı bir tada benzetiyorlar. Ben de daha çok helvaya benzettim.
Bu arada son bir şey daha hatırlatayım tarife geçmeden önce. Tatlımız, bünyesindeki kaymaktan dolayı bol protein ve kalsiyum içeren bir tatlı. O yüzden sağlığa da yararı olduğunu söyleyebilirim.
Ve geçelim tarifimize..
Malzemeler:
200 gr. kaymak
200 gr. sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
4 su bardağı un
Üzerine;
Antep Fıstığı
Şerbeti İçin;
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yapılışı:
Küçük bir tencereye şekeri ve suyu koyup kaynatalım. Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
Kabartma tozu ve un da katıp yoğuralım. Unu dikkatli dökerek güzel bir hamur yapalım. Ceviz büyüklüğünde parçalar alalım
.
Yuvarlayıp aralıklı bir şekilde tepsiye dizelim. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkardıktan sonra soğuk şerbeti üzerine gezdirelim.
Dolapta 3-4 saat dinlendirdikten sonra iyice çeken tatlının üzerine Antep Fıstığı serpiştirip servis edelim.
Yorumlar
Yorum Gönder